В Олевську вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Щороку, 14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС. Дату відзначення обрано у зв’язку із тим, що саме 14 грудня було завершене будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Неймовірно високою ціною самовідданості, відповідальності за свою роботу у ті трагічні часи стали втрачені у мирний час життя та здоров’я людей.

Цього дня в Олевську в актовій залі музичної школи відбувся захід для учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, на якому були присутні народний депутат України Володимир Арешонков, заступник міського голови Яків Осипчук, заступник голови райради Олександр Ковальчук, керівник апарату Олевської РДА Леонід Котвицький та ін.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Володимир Арешонков звертаючись до присутніх підкреслив важливість подвигу, який зробили ліквідатори в свій час, побажав міцного здоров’я, , сімейного затишку, щастя, миру та добра.

Також Володимир Юрійович вручив подяки народного депутата та грошові нагороди ліквідаторам аварії на ЧАЕС: Василю Олексієнку, Василю Вербельчуку, Василю Данюку та Миколі Данюку. Керівнику громадської організації Євгенію Лузіну вручив грошову допомогу на підтримку діяльності організації у сумі 4000 грн.

Щирі слова подяки, шани та підтримки ліквідаторам ЧАЕС висловив Яків Осипчук та побажав всім здоров’я, життєвої енергії та довгих років життя.

За проявлену мужність, героїзм під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС подяками Олевської міської ради було нагороджено ліквідаторів Бориса Павленка та Сергія Басюка. Також від міської ради для громадської організації «Чорнобиль 33» було надано фінансову допомогу у сумі 9 000 грн.  

Відзнаки та грошові премії ліквідаторам ЧАЕС вручили і Олександр Ковальчук та Леонід Котвицький.

Депутат міської ради Анатолій Повар також висловив слова вдячності присутнім та вручив грошову допомогу одному з ліквідаторів.

Викладачі та учні музичної школи та виконавці Будинку культури для присутніх виконали музичні номери.

По завершенню заходу всіх ліквідаторів було запрошено на обід.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту