В. о. старости села Журжевичі Марія Мойсієнко звітувала перед громадою

29 січня в Журжевичах в приміщенні сільського будинку культури в. о. старости Марія Мойсієнко прозвітувала перед громадою про проведену роботу у 2019 році.

На звіті також були присутні: міський голова Олег Омельчук, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, депутат відповідного округу Анатолій Миніч та працівники міської ради.

За словами в. о. старости до складу Журжевицького округу входять два села Журжевичі і Рудня. Населення складає 364 жителів, з них працездатних 195, похилого віку – 84, а молоді та дітей 109. Також проживає в селах10 матерів героїнь.

У своєму виступі Марія Мойсієнко проінформувала присутніх про те, що за минулий рік було зроблено. У 2019 році було придбано музичну апаратуру для сільського клубу, замінено вікна у ФАПі та двері у сільському клубі. Закуплений також був шкільний інвентар для місцевої школи.

Впродовж року проводилось дві толоки, у яких завжди беруть участь активні жителі сіл. Були проведені святкові концерти та заходи. Ліквідовано у 2019 році три стихійних сміттєзвалища, встановлено частину огорожі  на кладовищі. Щорічно у громаді проводиться та відзначається конкурс на краще подвір’я.

Розповіла також Марія Данилівна які вона має обов’язки та чим займається на посаді в. о. старости. За 2019 рік було видано 924 довідки. На особистому прийомі у в. о. старости  побувало 254 жителя, які зверталися з різних питань, більшість з яких вирішено позитивно, а частину передано для подальшого вирішення у відповідні структури та організації.

Проблемними питаннями у громаді залишаються  благоустрій сіл, ремонт доріг та медичне обслуговування.

Під час доповіді Марія Мойсієнко подякувала всім спонсорам, хто допомагає у проблемних питаннях: Олевській міській раді, народному депутату України Володимиру Арешонкову, земляку Олександру Павлушенку, приватним підприємцям, а також активним жителям села.

По завершенню своєї доповіді Марія Дпанилівна зазначила: « Країна впевнено крокує до Європейського рівня життя. Але справжніх змін, які ведуть до покращення життя пересічного українця годі чекати. Ми з вами стали учасниками нової історії країни, але яка це буде історія, плюси і мінуси децентралізації – покаже час. Але тільки в тих громадах де є розуміння і співпраця  – є майбутнє. Праця на благо жителів громади – це обов’язок кожного жителя. І коли кожен почне  прагнути кращого для себе, тільки тоді село буде процвітати».

Після звіту громада разом з міським головою Олегом Омельчуком  обговорила проблемні питання.

А далі для присутніх відбувся концерт за участі олевських та місцевих виконавців, учнів та вихованців ЦХЕТУМу.

1 коментар

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту