На спільній сесії звернулися до Президента та Уряду стосовно опорної лікарні в Олевську

Сьогодні, 13 лютого, відбулись спільні позачергові сесії Олевської міської ради, Олевської районної ради, Білокоровицької та Радовельської сільських рад.

В роботі спільних засідань сесій взяли участь народний депутат України Володимир Арешонков, голова Олевської ОТГ Олег Омельчук, голова Олевської РДА Лариса Хоречко,  в. о. голови райради Олександр Ковальчук, голова Білокоровицької ОТГ Сергій Коцур, в. о. голови Радовельскої сільської ради Валентина Жуковець, а також депутати відповідних рад та члени виконавчого комітету міської ради.

На порядку денному розглядалось одне питання  – звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністра охорони здоров’я, голови комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народних депутатів України Володимира Арешонкова та Арсенія Пушкаренка, голови Житомирської ОДА, голови Житомирської облради, Асоціації міст України та Асоціації об’єднаних територіальних громад.

Головний лікар КНП «Олевська центральна лікарня» Олег Казюк доповів про діяльність Олевської лікарні за 2019 рік, а також проінформував присутніх  про стан лікарні, про штатну чисельність та заробітні плати працівників.

Він також наголосив на важливості скерування фінансового ресурсу на закупівлю необхідного обладнання для функціонування лікарні. Олег Васильович ще раз зазначив, що лікарня не закривається. Нажаль, будь-яка інформація стосовно формування переліку опорних лікарень до медколективу та місцевої влади не доносилася і приймалося все без інформування місцевих громадян.

Під час засідання сесій присутні висловили позицію та обурення стосовно рішень Міністерства охорони здоров’я, щодо майбутньої долі КНП «Олевська ЦЛ» та долі всіх жителів району. Також всі присутні наполягли на тому, що урядове рішення є неприйнятним, оскільки у ньому не враховано особливостей Олевського району та утворених ОТГ, а також не дотримано основної вимоги медичної реформи щодо доступності опорних лікарень. Віддаленість населених пунктів району до найближчої планової опорної лікарні (м. Коростень) складає понад 60 км., а для 75 % населених пунктів  понад 90 км., ще враховуючи відсутність доріг з твердим покриттям, значно збільшує час пацієнту доїхати до лікарні та отримати якісні і головне, своєчасні медичні послуги.

Присутні також наголосили на тому, що Житомирська область займає 5 місце за площею серед областей України, а затверджена кількість опорних закладів охорони здоров’я знаходиться на рівні областей, які на 18-57 % менші за площею.                                                                                       

Враховуючи думку всіх присутніх та всіх жителів району, керівництво наполягло на терміновому внесенні змін до вказаного урядового рішення та включенні до переліку опорних лікарень Житомирського госпітального округу КНП «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради.

Також під час сесії було вирішено створити робочу групу для подальшого вирішення проблемних питань Олевської лікарні, в неї будуть входити 11 осіб: народні депутати України Володимир Арешонков та Андрій Пузійчук; депутати обласної ради: Сергій Крамаренко, Олександр Ніколайчук, Олег Казюк; керівництво Олевщини: Олег Омельчук, Олександр Ковальчук, Лариса Хоречко, Сергій Коцур, Валентина Жуковець; та депутат міської ради Зеновій Фіц.

Всіма радами було одноголосно прийнято рішення з вимогою переглянути відповідне рішення, внести зміни до переліку та включити Олевську лікарню до переліку опорних лікарень в Житомирській області.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту