В.о. старости Валентин Ратушинський прозвітував перед громадою

Виконуючий обов’язки старости сіл Рудня-Бистра, Варварівка, Корощине та селища Сновидовичі Валентин Ратушинський прозвітував про пророблену роботу перед місцевими жителями.

У залі зібрались жителі округу аби почути про те, що було зроблено та поставити питання. Всього на території округу проживає 2022 жителів. Порівняно з попереднім роком чисельність населення скоротилася на 13 осіб.

На території округу функціонує дві школи, два дитячих садочка, три ФП, три бібліотеки, два сільських клуби та будинок культури.

В 2019 році було видано 2260 довідок, проведено 85 нотаріальних дій, прийнято громадян на особистому прийомі в.о. старости 150 осіб.

Як прозвітував Валентин Ратушинський, у 2019 році у селі Варварівка було проведено вуличне освітлення по вул. Шкільна, вул. Незалежності, вул. Польова. Триває робота над створенням генерального плану с. Варварівка. Встановлено в’їзний знак. Проводиться подворовий вивіз сміття. В дитячому садочку встановили ігровий майданчик, закуплено електроплиту, посуд, постіль. На покращення матеріально-технічної бази Варварівської школи у 2019 році було витрачено 807 525 гривень, в тому числі на влаштування внутрішніх санвузлів. Виконано поточний ремонт дороги по вул. Молодіжна.

Про зроблену роботу в селі Рудня-Бистра в.о. старости прозвітував: зрізано 26 аварійних дерев. Виготовлено та встановлено в’їзний знак. Пофарбовано міст через річку Уборть,  пофарбовано всю огорожу кладовища. Вперше проведено День села. Щороку проводиться благоустрій кладовища та території біля пам’ятника землякам, загиблим у роки Другої світової війни.

В селі Корощине встановлено вуличне освітлення по вул. Хмільова, Гагаріна, Партизанська, К. Зеленко. Виготовлено та встановлено в’їзний знак. У Корощинській школі було замінено вікна та двері на металопластикові. На покращення матеріально-технічної бази Корощинської школи у 2019 році було виділено 83 889 гривень. У дитячому садочку було замінено 12 міжкімнатних дверей, покращено матеріально-технічну базу закладу. Проведено поточний ремонт доріг по вул. Лісова, Л. Українки, К. Зеленко.

Варто також зазначити, що в селі Варварівка розпочався ремонт вуличного освітлення в рамках НЕФКО. Також планується капітальний ремонт проїзду між вул. Лесі українки та вул. Шкільна в с. Варварівка.

По завершенню своєї доповіді в.о. старости сіл Валентин Ратушинський подякував депутатам, голові Олевської ОТГ, приватним підприємцям та всім небайдужим жителям за підтримку в покращенні життя громади.

Пізніше в.о. старости Валентин Ратушинський та голова Олевської ОТГ Олег Омельчук відповіли на всі поставлені питання. Зокрема, жителі говорили про ремонт доріг та мосту через річку Уборть, зрізання аварійних дерев, ремонт закладів культури, впорядкування сміттєзвалища, пасовища та ін.

Після звіту в.о. старости для присутніх відбувся концерт за участі місцевих виконавців та гостей з міста Олевськ.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту