В.о. старости села Лопатичі Наталія Горпиніч прозвітувала перед громадою

18 лютого в с. Лопатичі відбувся звіт в.о. старости села Наталії Горпиніч. У залі будинку культури зібралось немало місцевих жителів, а також заступник міського голови Яків Осипчук та керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин.

У селі Лопатичі проживає 1648 жителів, що на 4 особи більше, ніж у попередньому році. За 2019 рік було видано 4555 довідок. Згідно звіту в.о. старости, було здано до УП СЗН 520 пакетів документів на оформлення субсидії та компенсації на тверде паливо, проведено і складено 85 актів обстеження. На засіданнях сесій та виконкомів міської ради 21 жителю Лопатич було надано матеріальну допомогу. 34 жителів села отримали дотацію на 49 телят в загальному на суму 79 тисяч гривень.

У звітному періоді тривав капітальний ремонт Лопатицької загальноосвітньої школи. В рамках заходів термосанації утеплювали та фарбували фасади приміщення, раніше було замінено та утеплено дах. Загальна вартість капітального ремонту Лопатицької школи становить понад 8 400 000 гривень й надалі роботи продовжуватимуться. На даний час 207 учнів відвідують школу.

Крім того відділом освіти, молоді і спорту було закуплено для школи шкільного інвентарю на суму 265 903 гривень. На утримання дитячого садочка у 2019 році було витрачено 1 842 000 гривень – це кошти на заробітну плату персоналу, придбання дров, покращення матеріально-технічного стану закладу, електроенергія, продукти харчування та проведення ремонту підлоги. Наразі 70 дітей відвідують дитячий садочок.

Також на території села у 2019-му було встановлено ігровий дитячий майданчик, виготовлено проектно-кошторисну документація для ремонту огорожі біля пам’ятника. За словами Наталії Максимівни, в центрі села планується облаштування паркової зони.

Також відбувся ремонт вуличного освітлення на вул. Гагаріна, Овруцька, частина Зарічної, відбувалось зрізання аварійних дерев та впорядкування сміттєзвалища, було виготовлено проектно-кошторисну документацію на заміну огорожі двох кладовищ та ін.

За завершення свого виступу в.о. старости Наталія Горпиніч подякувала місцевим жителям за активну допомогу у розвитку села, а також міському голові Олегу Омельчуку, депутатам та підприємцям.

До виступу також був запрошений настоятель місцевої церкви. Пізніше заступник міського голови Яків Осипчук відповів на всі питання присутніх у залі місцевих мешканців.

Після звіту відбувся святковий концерт за участі місцевих колективів та виконавців, дітей та працівників дитячого садочка, а також гостей з міста Олевськ.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту