В.о. старости смт Дружба та Діброва Ольга Хомутовська прозвітувала перед громадою

Вчора, 27 лютого, виконуюча обов’язки старости селищ міського типу Дружба і Діброва Ольга Хомутовська прозвітувала перед громадою.

У відповідному окрузі проживає 628 чоловік. У 2019 році народилось 7 дітей, померло 8 осіб. У звітному році було видано 1174 довідки.

В селищі функціонує навчально-виховний комплекс, де навчається 43 учні та 18 дітей дошкільного віку. За інформацією в.о. старости в закладі працює 19 вчителів. За 2017-2019 роки було значно оновлено матеріально-технічну базу. Було закуплено товарів для якісного навчання та обслуговування на суму у 2017 році – 6 784 грн., у 2018 році – 50 619 грн., у 2019 році – 78 526 грн. За ці кошти закуплено комп’ютерне обладнання, ноутбуки, проектори, меблі та інше.

За звітний період проводилися роботи по покращенню благоустрою селищ та комфортного проживання його жителів. Як повідомила в.о. старости, найбільшим досягненням була повна заміна водопровідної мережі, яка забезпечує безперебійну подачу води вже два роки.

У 2019 році було зрізано 24 аварійних дерев на суму 47 205 гривень. Повністю замінено паркан по центральній вулиці Незалежна на суму 32 484 грн. Придбано, встановлено та пофарбовано металеві секції для паркану стадіону на суму 28 215 грн. В минулому році в кар’єр було запущено 6 тисяч мальків риби.

Також було упорядковано центральне сміттєзвалище та кладовище, прочищено найбільш аварійні ділянки каналізації, в поточному році роботи планують продовжити. Приведено в належний стан громадську зупинку в смт Дружба, тривають роботи по встановленню зупинки в смт Діброва. Виконувались інші роботи з благоустрою. Проведено заміну глибинного насосу на суму 12,5 тис. грн., замінено покрівлю водонапірної башти та встановлено нову огорожу навколо неї.

У поточному році планується встановлення сучасного вуличного освітлення в смт Дружба по всій вулиці Центральна за програмою НЕФКО.

Також постійно проводяться розважальні заходи для дітей та дорослих. Місцевий ансамбль «Зорецвіт» постійний учасник заходів, організованих громадою.

На завершення свого виступу Ольга Миколаївна сказала: «Підсумовуючи свій виступ, хочеться сказати, що без допомоги Олевської міської ради, районної ради, наших підприємців Лозяна Богдана Васильовича, Гаврилюка Олега Івановича, Гурської Таїсії Іванівни, Крекотеня Миколи Володимировича, Дружбівського комунального господарства, колективу Дружбівського НВК, амбулаторії та жителів нашого селища ці роботи виконати було б неможливо. Тому хочеться подякувати всім за підтримку та допомогу і сподіваюсь, що й надалі ми будемо працювати на розвиток і благо нашого старостинського округу».

Після звіту для присутніх відбувся концерт за участі місцевих виконавців, колективів та гостей з міста Олевськ. А також присутніх частували млинцями та узваром.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту