Кабінет Міністрів продовжив карантин до 11 травня

Кабінет Міністрів України продовжив дію карантину до 11 травня 2020 року. Відповідне рішення прийняте на засіданні Уряду 22 квітня. Про це повідомили на сайті Урядовий портал.

«Передбачається продовження терміну дії карантину до 11 травня 2020 року. Разом з цим пропонується дозволити перевезення в міському транспорті осіб, які виявили бажання бути донорами крові, а також залучати до роботи окремих категорій працівників без проходження обов’язкового профілактичного огляду, термін якого припав на період карантину», – зазначив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що пік захворюваності на коронавірус в Україні може бути на початку травня. Після цього українці можуть очікувати на поступовий вихід з карантину, що складатиметься з 5 етапів.

Втім, він зазначив, що це відбудеться лише за умови сприятливої епідемічної ситуації – якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5% та лікарні мають бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менше, ніж на 50%.

Нагадаємо, в Олевській ОТГ наразі 6 офіційно підтверджених випадки захворювання COVID-19.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту