Кількість зареєстрованих безробітних в районі зростає

До Олевської міської ради надійшов лист від Олевської районної філії Житомирського обласного центру зайнятості, в якому було надано порівняльний аналіз надання послуг за січень-квітень 2019-2020 років.

Як повідомляють, ситуація на ринку праці району суттєво ускладнилася у зв’язку з ситуацією, викликаною COVID-19, значно зросла кількість зареєстрованих безробітних і звернення до служби зайнятості осіб, які втратили роботу,продовжує зростати швидкими темпами.

Так, станом на 20.05.2020 року вже зареєстровано 739 безробітних. У листі повідомляють, що причиною даної ситуації є те, що підприємства району скорочують обсяги виробництва та, відповідно, звільняють найманих працівників, що в свою чергу збільшує навантаження на кожну вільну вакансію. На 1 травня навантаження на одне робоче місце становило 22 особи, а на 20 травня – 46 осіб.

Службою зайнятості впроваджуються міри, які б допомагали роботодавцям зберегти робочі місця та кваліфіковані кадри, а найманим працівникам не втратити доходи у вигляді заробітної плати на період карантину, пов’язаного з COVID-19.

Зокрема, на сьогодні діє програма надання роботодавцю допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Нею можуть скористатися роботодавці з числа суб’єктів малого і середнього підприємництва, які зупинили або скоротили діяльність через карантин, сплачували ЄВ протягом останніх 6 місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності, за найманих працівників, з якими не припинені трудові відносини на дату подання заяви до центру зайнятості (крім тих, яким призначена пенсія, осіб з інвалідністю або працюють за сумісництвом).

Допомога встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу з розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу та не може перевищувати мінімальну ЗП, встановлену Законом на 2020 рік (4 723 грн.).

Також на розгляді в президента є зміни до Закону України «Про зайнятість населення», зокрема, статті 47 та 47-1, після підписання яких буде надаватися допомога зі сплати єдиного соціального внеску приватним підприємцям, які проводять діяльність без найманих працівників та зупинили або скоротили діяльність у зв’язку з карантином.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту