Інформація щодо якості води водоймищ у межах місць масового відпочинку

Відповідно до Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища, лікувально-профілактичних закладів, загальноосвітніх та дитячих навчальних закладів, закладів соціального забезпечення Житомирської області ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» на 2020 рік, Олевський міжрайонний відділ здійснює постійний лабораторний моніторинг води поверхневих водойм за мікробіологічними, паразитологічними та санітарно-хімічними показниками у місцях масового відпочинку населення.

За результатами досліджень проб води, відібраних 17.06.2020 року із моніторингових точок, встановлено – за показниками, що нормуються відповідно до «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.96 р. N 173» – ВИЯВЛЕНО ВІДХИЛЕННЯ за санітарно-хімічними показниками, за мікробіологічними та паразитологічними показниками – ВІДХИЛЕНЬ НЕ ВИЯВЛЕНО (див. додаток).

Варто пам’ятати про потенційну небезпеку водних об’єктів як фактора передачі багатьох інфекційних захворювань, таких як вірусний гепатит А, ентеровірусні інфекції, холера та інші. Необхідно уникати потрапляння води водойм в рот під час купання, не використовувати воду поверхневих водойм для миття овочів та фруктів, після купання у водоймах обов’язково приймати душ.

Олевський міжрайонний відділ ДУ «ЖОЛЦ МОЗ України»

 
 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту