Рішення щодо граничного розміру заробітних плат керівного складу Олевської міської ради не прийнято

14 липня відбулось чергове засідання сесії Олевської міської ради. 

Першим питанням присутні розглянули рішення щодо граничного розміру заробітних плат керівного складу Олевської міської ради.

На 55 черговій сесії, дане питання вже було розглянуто та підтримано це рішення. Однак дане рішення не відповідає чинному законодавству, про це секретар міської ради Віталій Шейко наголошував на попередній сесії, і в п’ятиденний термін рішення було зупинено та було винесено на повторний розгляд на сесію міськради.

Відповідно до статті 21 ЗУ «Про  службу в органах місцевого самоврядування» встановлено, що умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування визначаються Кабінетом Міністрів України.

 В  свою чергу питання регулювання умов оплати праці посадових осіб органів місцевого самоврядування здійснюється відповідно до постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». Згідно з абзацом 2 пунктом 1 Постанови визначено, що умови оплати  праці посадових осіб місцевого самоврядування визначаються органом місцевого самоврядування виходячи з умов оплати праці, встановлених цією постановою, і схем посадових окладів.

Після обговорень та дискусій, які виникали між присутніми, депутати не підтвердили попереднє рішення двома третинами голосів від загального складу ради. «За» проголосували 10 депутатів, 3 – «проти», 7- «утримались» та 3 не голосували.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту