Результати досліджень проб води з Олевського комунального водопроводу

Згідно плану моніторингу лабораторно досліджено проби води з Олевського комунального водопроводу за мікробіологічними, санітарно-хімічними, паразитологічними та радіологічними дослідженнями.

Встановлено відхилення за санітарно-хімічними показниками, а саме: артсвердловина – 10,5 мг/л заліза, РЧВ – 2,3 мг/л заліза, мережа – 2,0 мг/л заліза, при нормативному  – не більше 0,2 мг/л. За мікробіологічними, санітарно-хімічними, паразитологічними та радіологічними показниками – відхилень не виявлено згідно ДСанПіН № 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною».

За результатами моніторингових досліджень води поверхневих водойм, відібраних в місцях масового відпочинку населення, виявлено наступні відхилення: місце масового відпочинку населення біля РБК м.Олевськ, р.Уборть: БСК-5 – 15,6 мг О2/л; ХСК – 74 мг О2/л; Ставок, місце масового відпочинку населення с.Жубровичі: БСК-5 – 6,7 мг Оз/л; ХСК – 32 мг О2/л, при нормативних значеннях: БСК-5 – не більше 6,0 мг О2/л; ХСК – не більше 30,0 мг О2/л.

За результатами моніторингових досліджень шуму (акустичного забруднення), проведених в 2-х точках моніторингу в м.Олевськ – відхилень не виявлено.

За результатами щоденного моніторингу ПЕД гамма-випромінювання у м.Олевськ – перевищення допустимих рівнів не виявлено.

Фахівцями Олевського міжрайонного відділу Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» постійно ведеться роз’яснювальна та санітарно-освітня робота серед населення району, щодо недопущення розповсюдження COVID-19.

З метою недопущення виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань, харчових отруєнь в організованих колективах та населення, Олевський міжрайонний відділ рекомендує вживати питну воду гарантованої якості, а у зв’язку з виявленими відхиленнями за санітарно-хімічними показниками у р.Уборть і у ставку с.Жубровичі – купатися населенню в даних водоймах не рекомендується.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту