В Україні зафіксовано антирекорд з кількості нових хворих на COVID-19 за добу

Олевське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомляє, що в Україні фіксуються нові антирекорди за кількістю інфікованих коронавірусом. Епідемічна ситуація вкрай напружена і небезпечна! 

Станом на 13 серпня, в Україні 86 140 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1992 летальні, 46 216 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1592 нові випадки. Станом на 10.00 год, 13 серпня в Олевському районі зареєстровано 21 випадок захворювання на COVID – 19, з них 16 осіб видужало, 4 активних випадки захворювання на коронавірус та 1 летальний випадок.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я за 5 місяців частка хворих молодих людей у віці 15-24 роки збільшилась утричі. У ВООЗ вважають, що молоді люди менш пильні щодо носіння масок та правил соціального дистанціювання. Також, до збільшення ризику зараження призводять подорожі та вечірки у переповнених клубах.

Голова ВООЗ Тедрос Гебрейесус заявив, що молоді люди не є непереможними. Вони можуть захворіти на COVID – 19, можуть передати вірус іншим та можуть померти від ускладнень.

Пам’ятайте, що через недбале ставлення до основних рекомендацій з протидії епідемії ми маємо страшний результат.

Тому, аби уникнути захворювання на коронавірусну інфекцію, дотримуйтеся основних правил: 

– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;

– носіть захисну маску в громадських місцях;

– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.

Нагадуємо, що із 3 серпня у Житомирській області встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту