До уваги отримувачів пільг та субсидій

З 1 жовтня 2019 року стартувала  монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідно до ухваленого рішення паралельно функціонують дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.

Пільги у безготівковій формі призначаються усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Для цього АТ “Ощадбанк” веде у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходять на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Після того “Ощадбанк” здійснює переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ “Ощадбанк”.

За підсумками опалювального сезону суми невикористаних коштів перераховуються з рахунка для виплати пільг на рахунки пільговиків в АТ «Ощадбанк». У разі відсутності відкритого рахунка в АТ «Ощадбанк» рахунок відкривається за заявою пільговика до АТ «Ощадбанк».

Залишки коштів, що обліковуються на рахунку для виплати пільг за обліковими записами пільговиків станом на 1 червня, за якими не було звернень пільговиків щодо їх виплати, 20 грудня припиняють обліковуватись АТ «Ощадбанк» та повертаються на рахунок Мінсоцполітики.

Враховуючи вищезазначене, прохання до отримувачів пільг та субсидій, в яких утворились залишки за підсумками опалювального сезону, звернутись до  20 грудня 2020р. в АТ «Ощадбанк» для отримання заощаджених в опалювальний період коштів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту