У Олевському професійному ліцеї проведено лекцію на тему “Давайте поговоримо про насильство”

22 жовтня 2020 року виконуюча обов’язки начальника Олевського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області капітан внутрішньої служби Козловець Анжела Анатоліївна в черговий раз провела з учнями ДНЗ «Олевський професійний ліцей» урок-лекцію з елементами тренінгу під назвою «Давайте поговоримо про насильство!».

Під час проведення лекторію Анжела Козловець розповіла присутнім, про види насильства, як запобігти насиллю та про кримінальну відповідальність за вчинення насильницьких дій. А також увагу учнів було звернуто на те, що насильство це не тільки бійка, а й звичайна штовханина, прізвиська, глузування тощо, тобто будь-які навмисні дії, фізичного, сексуального, психічного чи економічного спрямування однієї людини по відношенню до іншої, які порушують її конституційні права й свободи і наносять їй моральну шкоду, шкоду її фізичному чи психічному здоров’ю.

Капітан внутрішньої служби Козловець А.А. наголосила, що першим кроком до подолання проблеми насильства має стати усвідомлення та визнання проблеми. Кожен, хто потерпає від насильства, має сказати “Ні!”, «Стоп» насиллю.

В кінці заходу здобувачі освіти зробили плакат «Ця рука ніколи не вдарить. Ми проти насильства», на якому висловили своє негативне відношення до проблеми насилля.

Олевський районний сектор

з питань пробації

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту