Питання виплати державної соціальної допомоги

До управління праці надходять численні звернення, по питанню за який період необхідно брати доходи для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та державної допомоги  одиноким матерям у листопаді місяці 2020 року, на що відповідаємо:

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги» внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 р. № 250 щодо порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Державна соціальна допомога призначається і виплачується малозабезпеченим сімʼям, які постійно проживають на території України та з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму для сім’ї.

Середньомісячний сукупний дохід малозабезпеченої сімʼї для призначення державної соціальної допомоги визначається відповідно до Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 632.

Шість місяців становлять два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги (далі ― період, за який враховуються доходи). Наприклад, для осіб, які звернулися в листопаді, попереднім місяцем є жовтень (2 квартал), а квартали, які передують жовтню ІІ квартал 2020 року та ІІІ квартал 2020 року. Тобто, для осіб, які звернулися за допомогою в листопаді місяці необхідно задекларувати доходи з квітня 2020 року по вересень 2020 року. За такий ж період потрібно буде декларувати доходи у грудні 2020 року та січні 2021 року.

НАГАДУЄМО! Заява та декларація можуть бути надіслані поштою за адресою м.Олевськ вул.Привокзальна,5.

 За консультацією звертайтесь на телефон «Гарячої лінії» (04135) 2-17-70.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту