В міській раді обговорювали можливість створення сімейних молочних ферм на Олевщині

Сьогдні, 14 січня, в міській раді обговорювали можливість створення сімейних молочних ферм на Олевщині.

Ініціював проведення цього заходу менеджер розвитку проєкту Гордійчук Василь.

На зустріч також були запрошені заступник міського голови Василь Ковальчук, начальник відділу економічного розвитку, транспорту, інвестицій та комунальної власності Олег Ковальчук, старости сіл, депутати Олевської громади та потенційні фермери.

Василь Гордійчук розповів присутнім про суть проєкту та основні напрямки діяльності його.

На сьогодні в Україні відкрито вже 70 сімейних молочних ферм, а також 15 в процесі будівництва.

Сам проєкт «Створення сімейних ферм» розпочав роботу у 2017 році на Рівненщині.  Проект реалізується Кластером “Натуральне молоко”, за підтримки ТОВ “УкрМілкІнвест”, та має всі перспективи стати одним з рушіїв розвитку сільської місцевості України.

Проєкт спрямований на розвиток молочного тваринництва шляхом допомоги у створенні сімейних молочних ферм та молочних кооперативів на їх основі.

Кожного учасника, який захоче відкрити власний сімейний бізнес і збільшити його у рази організатори та профільні спеціалісти в свою чергу обіцяють супроводжувати їх на всіх етапах: створення проєкту ферми, консультування при будівництві, відбір високопродуктивної худоби, встановлення обладнання, холодильника, фінансовий супровід та впровадження обліку. Вже після відкриття ферми організатори також забезпечують наданням регулярних послуг: зооветеринарне обслуговування, послуги осіменіння, технологічна карта кормів, забезпечення силосу, бухгалтерський облік, отримання дотацій.

Під час зустрічі також обговорювалось питання допомоги у фінансуванні та будівництві ферми, придбання обладнання, придбання поголів’я ВРХ, консультативний та технологічний супровід, допомогу у реалізації продукції,  та про перешкоди, які потрібно подолати сім’ям, щоб розпочати власну справу у молочному тваринництві.

По завершенні презентації присутні отримали відповіді на питання, що їх цікавили.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту