На бюджетній комісії обговорили Положення про надання одноразової матеріальної допомоги

22 січня відбулось спільне засідання депутатських комісій міської ради – бюджетної та з соціально-гуманітарних питань. Загалом було розглянуто 18 питань.

Одне з найбільш обговорюваних питань стало затвердження Положення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. Розмір надання допомоги визначається на підставі наданих документів.

Під час обговорення йшлося про те, щоб надавати матеріальну допомогу у рівній сумі. «Чому один має отримувати 10 тисяч, а інший 300 гривень? Цим Положенням ми хочемо прирівняти всіх, відповідно до діагнозів або обставин, – зазначив міський голова Сергій Лисицький та додав: Пропоную також збільшити зазначений у даному Положенні розмір допомоги при пожежі до 5000 гривень». Присутні члени комісії погодились з пропозицією, а також запропонували окремо виділити дитячу онкологію – надавати матеріальну допомогу у розмірі 5000 гривень при встановлені діагнозу вперше та розглядати такі заяви першочергово.

Не менш активно проходило обговорення питання стосовно діяльності Олевського Центру первинної медичної допомоги. Головний лікар ЦПМД Олена Вишневська повідомила, що згідно Постанови КМУ заклади медицини мають бути доступними для мало мобільних груп. У разі не відповідності – Олевський ЦПМД може не отримати державне фінансування від Національної служби здоров’я, що складає близько 18 мільйонів за рік.

Перший заступник міського голови Василь Ковальчук запропонував надіслати звернення до керівництва держави з проханням збільшити на рік час для втілення вимог Постанови.

Крім того розглядались питання про внесення змін до міського бюджету, співробітництво територіальних громад, звернення стосовно зменшення тарифів для населення та інші.

Відповідні проєкти рішення будуть винесені на чергову сесію міської ради на розгляд депутатів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту