В Олевську вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в Олевську відбулись заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

 Ця подія щороку об’єднує багато людей, а ті, хто пройшли через пекло війни та залишилися живими, цього дня вважають за обов’язок вшанування пам’яті полеглих.

Урочистою ходою керівництво громади, воїни-інтернаціоналісти, учасники бойових дій та небайдужа громадськість вирушили спочатку до Обеліска Слави, спорудженого воїнам ВВВ, та меморіального комплексу загиблим воїнам АТО та поклали квіти, вшановуючи пам’ять всіх загиблих на полі бою воїнів.

Далі вирушили до Олевського краєзнавчого музею, де директорка музею Анна Вжесінська провела невелику екскурсію та розповіла про історичні моменти Олевщини.

Вже об 11.30 год. відбувся мітинг біля пам’ятника загиблим воїнам-афганцям, де присутні висловили свої думки, переживання щодо цього пам’ятного дня та  хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів афганців.

«Хочу подякувати вам за те, що ви свої молоді роки відправились захищати кордони Батьківщини , що ви ризикуючи своїм життям, захищали свою рідну землю. Саме Вашим прикладом ми повинні виховувати  молоде покоління, у такому ж патріотичному дусі, розповідаючи їм про ваші подвиги та перемоги. Міцного здоров’я всі вам і вашим сім’ям та мирного неба над головою», – зазначив у своєму виступі міський голова Сергій Лисицький.

Продовжили пам’ятний день у актовій залі музичної школи.

До вітального слова були запрошені міський голова Сергій Лисицький і його заступник Юрій Данюк, помічники народних депутатів України та голова Олевської районної Спілки воїнів Афганської війни Анатолій Тимощук.

Також присутні учасники бойових дій були нагороджені грамотами, подяками, цінними подарунками та грошовими винагородами, а викладачі музичної школи подарували всім присутнім невеликий музичний концерт.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту