Комісія з питань ТЕБ та НС затвердила заходи щодо запобігання лісовим пожежам

25 березня відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської міської територіальної громади.

Проводив засідання міський голова Сергій Лисицький. До участі також були запрошені: директор ДП «Олевське лісове господарство» Володимир Мазарчук, директор ДП «Лісгосп АПК» Сергій Вовк, головний лісничий ДП «Білокоровицьке лісове господарство» Ігор Тараканець, голова комісії з припинення дочірнього підприємства «Олевськторф» Едуард Рекуц, провідний інженер-гідротехнік Олевської дільниці басейнового управління водних ресурсів р. Прип’ять Анатолій Савчук, головний інженер Озерянського торфозаводу філії ДП « Житомирторф» Петро Помінчук, лісничий Поліського природного заповідника Анатолій Молотовськи, які прозвітували про роботу їхніх підприємств та розповіли про заходи щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах, лісах, торфовищах і сільгоспугіддях у весняно-літній період та стан протипожежного водопостачання протягом 2021 року.

З урахуванням обговорення комісія також затвердила заходи щодо підготовки населених пунктів та об’єктів Олевської міської територіальної громади до функціонування під час весняно-літнього пожежного періоду 2021 року.

Крім того на засіданні було піднято питання і про підготовку місць масового відпочинку на водних об’єктах  до прийняття відпочиваючих.

В продовження засідання присутні приділили увагу заходам з запобігання поширенню на території Олевської ТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19.

23 березня обласною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керуючись черговими змінами до постанови КМУ від 22 березня 2021 року №230, внесено корективи у правила функціонування пасажирського транспорту в умовах обмежень «червоної зони». Цим самим рішенням було рекомендовано відновити перевезення пасажирів у приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні та реалізацію власниками авто квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення за умов:

  • на регулярних міських автобусних маршрутах – забезпечувати перевезення пасажирів у кількості 50% місць для сидіння, що визначені в транспорті;
  • на регулярних приміських та міжміських автобусних маршрутах – забезпечувати перевезення лише в кількості 100% місць для сидіння;
  • перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту.

Також у зв’язку із виявленими новими випадками захворювання на COVID-19 серед працівників дошкільних навчальних закладів Олевська та с. Жубровичі, а також серед вчителя Олевської ЗОШ комісією було вирішено призупинити навчально-виховний процес у групах та в одному класі де було виявлено коонарвірус на 14 днів з моменту виявлення хворих на корона вірус.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту