Патронат над дитиною як можливість працевлаштування

Сьогодні, 13 квітня, відбулась спільна нарада за участі працівників КУ «Центр соціальних служб» Олевської міської ради, служби у справах дітей Олевської міської ради та Коростенської РДА.

Метою зібрання було планування дій, щодо пошуку кандидатів у патронатні вихователі для тимчасового влаштування дітей.

Для України патронатна сім’я це нове явище, проте в розвинутих країнах завдяки такій формі влаштування дітей практично не існує дитячих будинків.

Перевага сімейного патронату у тому, що він спрямований на захист дітей, які ще статусу дитини-сироти чи дитини позбавленої батьківського піклування не мають. Тобто тут працюють на випередження, щоб дитина такий статус і не отримала. Ще одна перевага патронату у тому, що він мобільний: протягом доби можна влаштувати дитину в сім’ю.

Створити сім’ю патронатного вихователя – це не тільки можливість врятувати чиюсь сім’ю, але й можливість вирішення проблеми власного працевлаштування з достойною грошовою винагородою.

Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

Так, з 1 січня 2021 року, прожитковий мінімум для працездатних осіб становить – 2270 грн. Таким чином сума грошового забезпечення патронатного вихователя в місяць може складати понад 11 тис. грн.
Також ще патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2021 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років 4802 грн. (1921х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 5987,5 грн. (2395х2,5).

В ході обговорення було вирішено проводити інформаційну роботу в центрі зайнятості, установах, організаціях, з метою більшого інформування, обізнаності населення щодо запровадження в Олевській ТГ послуги патронату над дитиною.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту