Онлайн-нарада щодо створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства

14 квітня в Олевській міській раді відбулась онлайн-нарада з представниками Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні під назвою «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

Участь у нараді взяли заступник міського голови Юрій Данюк, директор КУ «Центр соціальних служб» Світлана Орищук та провідний психолог центру Надія Гусаревич, головний лікар міської лікарні Олег Казюк та директор КУ «Територіальний центр соціального обслуговування, надання соціальних послуг» Олевської міської ради Владислав Мельник.

Нараду організовано з метою опрацювання питання щодо створення притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства на території  Олевської ТГ.

Під час наради обговорено ряд ключових проблемних питань, які виникають при створенні таких закладів. Для функціонування притулків потрібно додаткове фінансування та спеціалізований штат. Адже найважливішими завданнями притулків є забезпечення місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування постраждалих осіб та надання комплексної допомоги (психологічних, соціально-побутових, медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг) на основі оцінки їхніх потреб та індивідуального підходу з урахуванням віку, статі, стану здоров’я й соціального становища.

Тому вислухавши всі пропозицій та зауваження, колегіально було вирішено створити такий притулок на території Олевської ТГ та підготувати проєкт рішення для затвердження на сесію міської ради.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту