В Олевську до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи відбулось відкриття пам’ятника “ГЕРОЯМ ЧОРНОБИЛЯ”

26 квітня виповнюється 35 років з дня Чорнобильської катастрофи – найбільшої та найстрашнішої в історії людства техногенної аварії. З цієї нагоди, напередодні,  відбувся мітинг-реквієм на вшанування пам’яті 35-х роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції за участі Олевського міського голови Сергія Лисицького, народних депутатів України Арсенія Пушкаренка та Тетяни Грищенко, голови Житомирської облради Володимира Федоренка, голови Коростенської РДА Володимира Тарасюка, його заступника Лариси Хоречко, голови Коростенської районної ради Юлії Гаєвської, першого заступника ГУ ДСНС України у Житомирській області, полковника Олега Шахрая, депутатів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Захід відбувся біля новоспорудженого пам’ятника «Героям Чорнобиля», якого встановили біля Олевського РС ГУ ДСНС, адже одними із перших, хто був піднятий по тривозі під час аварії на Чорнобильскій АЕС, були рятувальники. Саме вони першими відправились на місце аварії, де героїчно вступили в боротьбу з пожежею на четвертому атомному реакторі. Тому пам’ятник було вирішено встановити саме на цьому місці.

Варто зазначити, що відкриття пам’ятника стало довгоочікуваною та важливою подією для жителів громади, ліквідаторів та членів їх сімей, адже за 35 років, з дня Чорнобильської катастрофи, на Олевщині не було місця, куди б можна було прийти покласти квіти, вшанувати героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, які ціною свого життя і здоров’я рятували людство.

Пам’ятник встановлено та територію облаштовано за благодійні кошти керівництва громади. Деякі матеріали надав підприємець Микола Кочин.

У своєму зверненні міський голова висловив слова вдячності за мужність та героїзм кожному ліквідатору, хто став на захист людства від техногенної катастрофи. «Я поставив собі за мету – до 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи відкрити пам’ятник, адже розумію як для вас це важливо. Ми завжди повинні пам’ятати тих, хто віддав своє життя і здоров’я за те, щоб ми з вами спокійно жили сьогодні» – зазначив міський голова.

Під час заходу присутні гості вшанували тих, хто пожертвував своїм життям, рятуючи світ від атомного лиха та висловлювали слова великої шани та вдячності ліквідаторам за їх самовідданість та героїзм.

Подяками, пам’ятними медалями та грошовими преміями було нагороджено учасників ліквідації наслідків на ЧАЕС.

Голова ГО «Чорнобиль 33» Євгеній Лузін також вручив міському голові Сергію Лисицькому та начальнику Олевського РС ДСНС України у Житомирській області Віктору Стужуку ордени «35-і роковини Чорнобильської катастрофи».

Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять всіх учасників ліквдації наслідків Чорнобильської катастрофи, тих, у кого страшна радіація забрала життя.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

 

 

Залишити коментар

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту