Сьома сесія Олевської міської ради

28 квітня відбулось засідання чергової сьомої сесії Олевської міської ради VIII скликання.

Першим питанням, яке вирішувалось на сесії було дострокове припинення повноважень депутата Олевської міської ради Михайла Весельського. Відповідно до пункту 14 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та керуючись ст. 5 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» міська рада вирішила припинити повноваження депутата Михайла Весельського у зв’язку з його особистою заявою про складання депутатських повноважень.

Рішенням депутати затвердили створення мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі при комунальній установі «Центр соціальних служб» Олевської міської ради. Метою діяльності мобільної бригади є надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики.

Мобільна бригада, як спеціалізована служба підтримки постраждалих осіб, здійснюватиме виїзди у населені пункти територіальної громади відповідно до потреб.

Відповідно до рішення сесії комунальна установа «Олевський Центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді»  перейменована на комунальну установу «Олевський центр дитячої та юнацької творчості» Олевської міської ради.

Центр є комплексним позашкільним навчальним закладом, який надає знання, формуючи уміння та навички за інтересами, забезпечує потреби особистості у творчій самореалізації та інтелектуальний, духовний і фізичний розвиток, підготовку до активної професійної та громадської діяльності, створює умови до соціального захисту та організації змістовного дозвілля відповідно до здібностей, обдарувань та стану здоров’я вихованців, учнів і слухачів у позаурочний та поза навчальний час.

Найбільшу частину порядку денного сесії склали земельні питання, а саме:

  • припинення дії договорів оренди землі;
  • прийняття земельних ділянок державної власності та сільськогосподарського призначення у комунальну власність;
  • надання дозволу, виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та меж земельних ділянок комунальної власності.

Також були розглянуті питання про затвердження  умов передачі об’єктів нерухомого майна, що належать до комунальної власності Олевської громади в оренду на аукціоні, про затвердження переліку об’єктів малої приватизації, що підлягають приватизації у 2021 році, про надання згоди на прийняття нерухомого майна з державної власності у комунальну власність Олевської громади в особі Олевської міської ради.

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту