В міській раді відбулась нарада завідувачів закладів дошкільної освіти

В міській раді відбулась нарада завідувачів закладів дошкільної освіти.

На засіданні також були присутні міський голова Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк, начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Альона Ковальчук.

Під час наради присутні обговорили питання, що стосуються організації літньо-оздоровчого періоду у закладах дошкільної освіти.

Завершується освітньо-виховний період для вихованців закладів дошкільної освіти, і незабаром розпочнеться літнє оздоровлення, тому головною темою наради було обговорення та визначення основних організаційних питань та завдань перед колективами, зокрема підготовка приміщень та прилеглої території щодо безпечності та облаштування спортивно-ігрових майданчиків для здійснення фізичного розвитку дітей у літній період. Також необхідно внести зміни до розпорядку дня дітей, зокрема максимальну тривалість перебування дітей на відкритому повітрі, тривалість сну та інших видів відпочинку відповідно до віку дітей. Окрім того, під час оздоровчого періоду відбуваються зміни в організації харчування, а саме додається другий сніданок та складається примірне двотижневе меню на літньо-осінній період задля збалансованого  та максимально збагаченого свіжими овочами і фруктами раціону дітей. Керівникам потрібно скласти необхідні накази по ЗДО, організувати роботу з педагогічним колективом, розробити методичні рекомендації для вихователів, скласти мережу груп на літній період, проаналізувати та прозвітувати перед колективом та громадськістю, сформувати потребу на проведення поточних ремонтів та скласти графіки відпусток для працівників.

Міський голова разом з освітянами обговорили також про актуальні питання, що стосуються ремонту дошкільних навчальних закалдів, оновлення матеріально-технічно бази та ін.

Щодо проблем дошкільних закладів, Сергій Лисицький зазначив: «Є питання які потрібно вирішити до 1 вересня, вони будуть вирішуватись першочергово, а вже поступово – всі інші. Я дуже хочу щоб всі наші садочки були зразковими та комфортними. Але ми разом з вами повинні підтримувати одне одного, бо тільки разом та спільними зусиллями ми зможемо досягти бажаного результату».

Також під час наради присутні опрацювали оновлені нормативні документи,а саме:

  • Базовий компонент дошкільної освіти;
  • Положення про заклад дошкільної освіти;
  • Формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти;
  • Програма розвитку ЗДО;
  • Порядок організації харчування у закладах освіти.

Відповідно до оновленого Положення про заклад дошкільної освіти переведення вихованців з однієї групи до іншої в межах одного закладу дошкільної освіти та формування новостворених груп здійснюється наприкінці літнього періоду, але не пізніше 31 серпня. Зарахування дітей протягом календарного року здійснюється на вільні місця у порядку черговості.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту