Створення інклюзивної групи у Олевському ЦРД №1 «Зірочка» та інші питання виконавчого комітету

Сьогодні, 19 травня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету, на якому було розглянуто 29 питань.

Під час засідання члени виконкому розглянули рішення про перенесення святкування Дня міста. Свято переноситься у зв’язку з протиепідемічними заходами, пов’язаними із запобіганням поширенню на території України COVID-19. Дата святкування буде визначена пізніше та оприлюднена на офіційному сайті громади.

Розглядалось традиційно питання про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. Допомога надається 19 громадянам на загальну суму 35 000 грн.

Одноголосно члени виконавчого комітету підтримали рішення порушити клопотання перед Коростенською районною державною адміністрацією про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» жительці села Копище, 1984 р. н., яка народила та виховала п’ятеро дітей до 8-річного віку.

Члени виконкому розглянули та прийняли рішення про створення інклюзивної групи у Олевському ЦРД №1 «Зірочка». Група створюється з  метою забезпечення рівного доступу до дошкільної освіти дітей з особливими освітніми потребами, з урахуванням їхніх індивідуальних потреб та можливостей, забезпечення психолого-педагогічного супроводу, соціальної адаптації, враховуючи висновок комплексної психолого-педагогічної оцінки «Інклюзивно-ресурсного центру». Також вводиться посада асистента вихователя – 1 штатна одиниця для забезпечення психолого-педагогічного супроводу дитини.

Під час засідання присутні члени виконкому затвердили рішення про створення постійної діючої Комісії з питань бджільництва, попередження та встановлення факту отруєння бджіл на території Олевської громади.

Також було затверджено режим роботи об’єкта торгівлі загальною площею 30,0 м2 (торгівельна площа – 30,0 м2), який розташований за адресою: парк ім. Гагаріна, м.Олевськ, для здійснення торгівельної діяльності, а саме: цілодобово з 0000 до 0000, без перерви та вихідних.

Виконавчим комітетом було вирішено надати дозвіл на встановлення 2-х тимчасових  споруди для провадження підприємницької діяльності, площею 30 м. кв. кожна  на земельній ділянці по  вул. Свято-Миколаївська  в м. Олевськ та на розміщення 1-ї тимчасової  споруди для провадження підприємницької діяльності, площею 6 м. кв.  на земельній ділянці по  вул. Кооперативна в м. Олевськ.

Термін розміщення  тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності становить 3 роки з  дня реєстрації паспорта прив’язки.

На виконкомі також було надано дозвіл на зрізання аварійних зелених насаджень на території населених пунктів Олевської громади: 4 сосни в смт. Новоозерянка, 1 дуб в с.Корощине, 8 тополь, 2 груші, 7 акацій, 2 клени в с. Юрове, 8 тополь та 1 клен в с. Сущани, 2 в`язи в с. Сердюки, 1 тополю в м. Олевськ, 54 тополі, 5 ясенів в с.Кам`янка. Зрізані аварійні дерева оприбутковуватимуться як дрова та використовуватимуться для опалення об’єктів соціальної сфери міської ради.

На засіданні також були розглянуто та підтримано ряд проєктів рішень, що стосуються питань захисту прав дитини та інтересів дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту