В Олевську вшановували пам’ять трьох загиблих учасників АТО

В травні минає 7-ма річниця від дня загибелі солдата Олександра Ковальчука та сержанта Сергія Ярошенка. Військовослужбовці загинули в бою за волю та незалежність України під час обстрілу позицій м.Рубіжне, Луганської області. А також 5-ї річниці з дня загибелі сержанта Василя Шеремета, який під час виконання бойового завдання при супроводі колони на трасі Бахмут-Горлівка, біля селища Отрадівка, Донецької області  потрапив під ворожий обстріл.

Вшанувати пам’ять захисників долучились міський голова Сергій Лисицький разом із заступником Юрієм Данюком і керуючим справами виконавчого комітету Володимиром Дворецьким та представники Олевського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на чолі з  військовий комісаром підполковником Мирославом Бацюном.

Присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу пам’яті загиблим воїнам-учасникам АТО.

ДОВІДКОВО.

Олександр Ковальчук, народився 21 березня 1984 року в селі Лопатичі, Олевського району, Житомирської області. Проходив строкову службу. 26 березня 2014 року призваний за частковою мобілізацією. Солдат, кулеметник механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади  м. Новоград-Волинський. Завданням 30 ОМБр було посилення блокпостів на дорогах Луганської області. А згодом зі штабу надійшов наказ відрядити колону до Рубіжного, аби облаштувати там ще два блокпости. 22 травня 2014 року близько 4:40 ранку в районі мосту через Сіверський Донець між Рубіжним та Новодружеськом військова колона 30-ї бригади потрапила у засідку та була обстріляна з гранатометів і стрілецької зброї. Того ж дня близько 19:00 озброєними терористами був обстріляний блокпост в 2 км від міста Рубіжне. Олександр Ковальчук ведучи вогонь по бойовиках, дав можливість своїм побратимам зайняти бойові позиції на блокпосту і відбити атаку. В бою солдат Ковальчук загинув.

20 червня 2014 року – за особливу мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незалежність духу, відзначений – нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступення (посмертно).

 

Сергій Ярошенко, народився 10 травня 1978 року в селі Лісове, Тальнівського району, Черкаської області. З 1996 по 1997 рік проходив строкову службу у Збройних силах України. З 2011 року разом з дружиною та дітьми проживав в селі Радовель Олевського району. Брав участь у подіях Революції Гідності. 26 березня 2014 року призваний за частковою мобілізацією. Напередодні Сергій повернувся з Києва додому. Як розповіла його мати, військового квитка він приготував ще від початку окупації Криму російськими військами. Із Олевська мобілізованого військовослужбовця направили до м. Новоград-Волинського, звідти він відбув в Миколаїв, де прослужив близько двох тижнів. Сержант, командир відділення гранатометного взводу механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади, м. Новоград-Волинський. Завданням 30-ї ОМБр було посилення блокпостів на дорогах Луганської області. А згодом зі штабу надійшов наказ відрядити колону до Рубіжного, аби облаштувати там ще два блокпости. 22 травня 2014 року вночі, коли зайшли в Рубіжне, розділились: перша колона пішла в бік Лисичанська, а друга — в бік міста. Близько 4:40 ранку в районі мосту через Сіверський Донець між Рубіжним та Новодружеськом перша колона потрапила у засідку та була обстріляна нападниками з гранатометів і стрілецької зброї, також діяли снайпери. Українські військовослужбовці вступили у бій. Друга колона на чолі з начальником штабу повернулась, щоб допомогти побратимам. У бою з терористами від кульового поранення голови загинув сержант Сергій Ярошенко. Того ж дня близько 19:00 озброєними терористами був обстріляний блокпост в 2 км від міста Рубіжне. В бою загинув товариш і земляк Сергія Олександр Ковальчук.

20 червня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу, відзначений – нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Василь Шеремет, народився 3 квітня 1975 року в селі Майдан. У 1993 році служив в армії, повернувся додому молодим сержантом. Після початку російської агресії, в липні 2015 року, його мобілізували. Військову службу проходив в зенітному ракетно-артилерійському дивізіоні 53-ої окремої механізованої бригади. 4 травня 2016 року під час виконання бойового завдання при супроводі колони на трасі Бахмут-Горлівка, українські військовослужбовці біля селища Отрадівка на Донеччині потрапили опівдні під ворожий обстріл, який став для 41-річного Василя Шеремета фатальним – він загинув, гідно виконавши свій військовий обов’язок, захищаючи територіальну цілісність та Незалежність України.

Слава героям!!!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту