Відбулось позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС

1 липня відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Сергія Лисицького.

На порядку денному було розглянуто три питання.

Перше з яких – про заходи щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів аграрного сектору економіки під час збирання, переробки та зберігання продукції врожаю 2021 року на території Олевської громади.

Після виступів начальника відділу цивільного захисту Віктора Стужука та провідного інспектора відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Коростенського районного управління ГУ ДСНС Житомирської області комісія одноголосно вирішила затвердити заходи та зобов’язати керівників підприємств, господарств аграрного сектору в період інтенсивних обробок посівів сільськогосподарських культур дотримуватись вимог відповідно до статті 12 Закону України «Про пестициди та агрохімікати». Застосування пестицидів у господарствах має здійснюватись тільки згідно з «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Присутні розглянули питання про підготовку місць масового відпочинку під час купального сезону. Після аналізу ситуації, яка склалася в Олевській громаді та з урахуванням всіх пропозицій та зауважень присутні прийняли рішення створити комісію для проведення перевірки прибережної смуги р. Уборть. Також в місцях де купатися заборонено, будуть встановлені попереджувальні таблички про заборону купатися на водних об’єктах .

Останнє питання, яке розглянули члени комісії – про організацію забезпечення  санітарного та епідемічного благополуччя населення громади. Одноголосно було вирішено затвердити комісію для здійснення контролю роботи закладів громадського харчування і контроль за торгівлею харчовими продуктами в несанкціонованих місцях та стихійних ринках. Також перевірити продовольчі ринки щодо вимог санітарного законодавства та правил торгівлі.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту