На виконкомі розглянули бюджетні питання та створення громадського формування

30 липня відбулось чергове засідання виконавчого комітету. Вів засідання секретар ради Сергій Мельник. На його розгляд було винесено 4 питання, з яких було прийнято позитивні рішення. Першим було заслухано інформацію про виконання бюджету Олевської міської територіальної громади за І півріччя 2021 року. Про нього доповідала начальник фінансового управління Катерина Горпиніч. За її словами, півріччя пройшло стабільно, без заборгованостей.

На створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі міському бюджету у вигляді субвенції виділено 3 мільйони гривень. За ці кошти буде придбано автомобіль, обладнання, здійснено ремонт приміщення. Мобільна бригада, як спеціалізована служба підтримки постраждалих осіб, здійснюватиме виїзди у населені пункти територіальної громади відповідно до потреб. Метою діяльності мобільної бригади є надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики.

На засіданні було затверджено Статут громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону під назвою «Щит Полісся Олевськ».

«Формування  створюється  як   громадське   об’єднання   на добровільних   засадах   з   метою   сприяння   органам  місцевого самоврядування,  правоохоронним  органам,  Державній  прикордонній службі  та  органам  виконавчої  влади, а також посадовим особам у запобіганні   та   припиненні   кримінальних   і  адміністративних
правопорушень,  захисті  життя  та  здоров’я  громадян,  інтересів суспільства  і  держави  від  протиправних  посягань,  а  також  у рятуванні   людей  і  майна  під  час  стихійного  лиха  та  інших надзвичайних ситуацій
», – йдеться у документі. Засновниками формування стали Стужук Юрій, Торгонський Валентин, Стужук Іван, Лупаїна Олександр, Рубанський Олег, Драгальчук Ігор, Бабич Віталій, Судін Василь, Михайленко Сергій, Бабенко Олександр.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту