Велике будівництво на Житомирщині: Наталія Остапченко ознайомилася з ходом робіт із будівництва двох шкільних блоків ЗОШ №13 у Коростені

3 серпня перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко в рамках робочої поїздки до Коростенського району проінспектувала ряд об’єктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво».

Зокрема перша заступниця голови ОДА відвідала загальноосвітню школу №13 у Коростені, де триває будівництво двох блоків навчального закладу.

Вона відзначила, що розвиток вдосконалення навчальних закладів та створення нових освітніх умов — одна з головних ідей програми «Велике будівництво».

«Сьогодні ми бачимо активний розвиток навчальних закладів у Житомирській області, зокрема шкіл та дитячих садочків. Цей розвиток став можливий завдяки тісній співпраці держави та громад і чудовим інструментом реалізації таких проєктів в області є програма Президента України «Велике будівництво»», — зазначила Наталія Остапченко.

Також вона наголосила, що будівництво двох нових блоків школи надасть можливість учням ЗОШ №13 повноцінно перебувати в школі під час навчального процесу та отримувати якісні знання в сучасних комфортних умовах.

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, реалізацію проєкту розпочато ще у 2016 році.

Спочатку під реконструкцію проєктом було задіяно лише частину будівлі ЗОШ (Блок 1), в який планувалося розмістити класні кімнати, блоки санвузлів та актову залу на 80 місць. Загальна вартість проєкту складала 4585,445 тис. грн.

Але враховуючи звернення громадськості, керівництва школи, батьківського комітету, представників місцевих органів влади щодо необхідності реконструкції іншої частини будівлі (Блок 2) із влаштуванням харчоблоку та необхідних для школи приміщень, у проєкт було внесено відповідні зміни. Замість реконструкції частини одноповерхової дерев’яної будівлі, проєктом передбачено її демонтаж та будівництво двох нових шкільних блоків.

Нагадаємо, що Наталія Остапченко в рамках робочої поїздки оглянула об’єкти будівництва програми Президента України в Новоборівській громаді Житомирської області.

А голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко ознайомився з початком робіт на ділянці автодороги Андрушівка-Червоне-Закутинці.

Довідково. Загальна кошторисна вартість проєкту становить 17,8 млн грн. У 2020 році в обласному бюджеті було передбачено 5000,0 тис. грн для завершення робіт, з яких було використано 3851,641 тис. грн. У 2021 році для завершення об’єкту виділено 1612,508 тис. грн з обласного бюджету.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту