Олевську громаду з робочим візитом відвідав народний депутат Арсеній Пушкаренко (продовження)

Днями до Олевська з робочим візитом приїжджав Народний депутат України партії «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко. Разом із керівництвом громади він відвідав збудовану дорогу в напрямку «Олевськ-Покровське» та добудовану гімназію, побачив як ведуться будівельні роботи на стадіоні «Колос», наголосив на необхідності реконструювати міст через річку Уборть. Про це детальніше читайте за посиланням Олевську громаду з робочим візитом відвідав народний депутат Арсеній Пушкаренко

Нового вигляду набуває територія Олевського центру розвитку дитини «Сонечко». На території закладу підрядники проводять роботи з благоустрою: триває підготовка до встановлення нового паркану, облаштування доріжок із бруківки, заміна дахів на вуличних навісах. У травні цього року пішохідну доріжку, яка веде до дитячого садочка та гімназії також облаштували бруківкою.

Наступним відвідали будівельний майданчик за Міським будинком культури. За словами міського голови, там збудують відкриту сцену, нижче буде парк, який планують назвати іменем Т.Г. Шевченка та встановити пам’ятник класику української літератури. «Хочеться побудувати тут парк відпочинку і назвати його іменем Тараса Шевченка», – зазначив він.

«У цьому році ми плануємо завершити всі роботи, які будуть проведені по підготовці: вже розчистили водойму, зняли аварійний танцмайданчик, розпланували територію. Плануємо 2 яруси: танцювальна, де буде встановлена сцена 10х12, нижче ярусом буде парк…і там же, на пагорбі,  встановимо пам’ятник Тарасу Шевченку», – продовжив він. Міський голова зазначив, що йому хотілося б, щоб будівництво майбутнього парку потрапило до Програми Президента «Велике будівництво».

Відвідали і найстаріше збережене приміщення Олевська – Олевський професійний ліцей (1905 року). В кабінеті історії планують створити кімнату-музей імені Т. Бульби-Боровця та Олевської республіки. Наразі шукають історичні експонати того часу, ведуться переговори з СБУ, щоб отримати дозвіл попрацювати в архівах для отримання документів і розміщення їх копій на стендах.

За словами заступника міського голови Юрія Данюка, історики просять «не чіпати» будівлю ліцею, щоб в майбутньому створити з нього перший в Україні «Музей боротьби за незалежність України».

Візит до центральної лікарні розпочали із покладання квітів до пам’ятної дошки лікарю Владиславу Рудіку, який загинув від COVID-19.

Тема охорони здоров’я та надання медичної допомоги в громаді є однією з найбільш обговорюваних, адже свого часу олевчани могли залишитися без лікарні. За словами Арсенія Пушкаренка, депутатам їхньої партії довелося витратити цілий рік аби Олевська лікарня отримала статус опорної.

«Що дає статус опорної лікарні? Це дає покращення матеріально-технічної бази. Приймальне відділення отримає новий сучасний ремонт та реконструкцію, це понад 10 мільйонів гривень. На 25 мільйонів гривень закуповується нове сучасне обладнання. Ми говоримо і про томограф, сучасний рентгенапарат, ШВЛ, інше…», – наголосив народний депутат.

«Арсеній Михайлович, Вам дякую і всій Вашій команді від партії «Слуга народу» за підтримку і ту роботу, яку Ви зробили відносно цього комунального закладу (ред. лікарні, – звернувся зі словами подяки Сергій Лисицький.

Друге питання більше стосувалось планів. Мова йде про недобудований корпус на території лікарні. «Ми з Сергієм Івановичем ведемо дискусію і працюємо на тим, щоб в перспективі 2024 року розглянути можливість добудови цього корпусу», – прокоментував Арсеній Пушкаренко.

Міський голова озвучив проблему нестачі лікарів у громаді через низьку заробітну плату та відсутність житла для медиків. «В нас було декілька квартир. Ми, щоб утримати 2-3 лікарів, які до нас приїхали на роботу, першочергово віддали ці квартири, щоб вони залишились тут і надавали медичну допомогу нашим мешканцям», – зазначив міський голова.

Варто зазначити, що Житомир та Житомирська область – лідери серед інших регіонів України за кількістю та масштабом проєктів «Великого будівництва», що реалізовані або знаходяться на стадії завершення. Як раніше зазначив народний депутат України Арсеній Пушкаренко, такі показники – спільна заслуга центральної влади та місцевого самоврядування – громад.

На фото: нинішнє приміщення приймального відділення Олевської центральної лікарні

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту