На сесії міської ради розглянули 82 питання

11 листопада під головуванням міського голови Сергія Лисицького відбулась чергова 14 сесія міської ради, у роботі якої взяли участь 19 депутатів із 25.

На порядок денний було винесено 82 питання, це найбільше за всю історію ради.

Розпочали засідання із розгляду бюджетних питань, з яких доповідала начальник фінансового управління міської ради Катерина Горпиніч. Варто зазначити, що всі проєкти рішень попередньо були опрацьовані на профільній комісії.

Міська рада вирішила придбати комфортний автобус для перевезення танцювальних колективів, спортивних команд на змагання, конкурси, свята чи виступи. Депутати одноголосно погодили рішення про виділення 1 мільйона гривень на його придбання.

На технічне переоснащення системи киснепостачання Олевської лікарні з державного бюджету надійшло 1,5 мільйони гривень.

Матеріальну допомогу на відновлення житла після пожежі, за укладений контракт із ЗСУ та лікування отримають семеро жителів громади на загальну суму 75 тисяч гривень.

Депутати погодили виділення 2,1 мільйони гривень з міського бюджету, які спрямують на придбання засобів індивідуального захисту та твердого палива  для лікарні, на відшкодування витрат для обстеження призовників, пільгове перевезення ТзОВ “РІМ-Богдан”, відділу освіти, молоді і спорту  (на підвіз дітей до школи та оплату електроенергії), на коригування ПКД по об’єкту “Реконструкція адмінбудівлі під облаштування ДНЗ по вул.Партизанська, 50 в с.Копище», виплати компенсації за надання соціальних послуг та інше.

Відповідно до рішення сесії обласної ради від 04.11.2021 року,  за сприяння депутатів облради виділені кошти в сумі 1,3 мільйони гривень на капітальний ремонт покрівлі та частини приміщень будівлі клініко-діагностичної лабораторії КНП “Олевська центральна лікарня”, на придбання обладнання та капітальний ремонт приміщень і покрівлі КП “Туристично-інформаційний центр”, придбання комплекту меблів в їдальню Варварівської ЗОШ I-III ступенів, на придбання та встановлення котла в групі короткотривалого перебування дітей для ЗДО с. Хочине, на виготовлення ПКД на “Капітальний ремонт котельні із заміною котельного устаткування Новоозерянського НВК», придбання комплекту Інтернет обладнання зі встановленням (свіч, Wi-Fi роутери, мережевий інтернет кабель) та ноутбука в Олевську гімназію, придбання ноутбука для Замисловицької ЗОШ І-ІІІ ст. та виготовлення ПКД (проєктно-кошторисної документації) для ремонту неврологічного відділення КНП Олевська ЦЛ Олевської міської ради.

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост»,  Журжевицький округ  ліквідовано, а села Журжевичі та Рудня увійшли до складу Покровського старостинського округу. Депутати прийняли рішення залишити в Журжевичах посаду діловода, який і надалі надаватиме послуги жителям сіл.

Депутати затвердили перелік із 298 адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Олевської міської ради та через «мобільний ЦНАП».

З метою збільшення зони покриття та покращення якості зв’язку для мешканців села Лопатичі, на будівлі сільського БК буде розміщено технічні засоби телекомунації ТОВ «Лайфселл».

На сесії опрацювали 10 питань, які стосувались соціально-гуманітарних питань, серед яких про затвердження трьох Положень,  а саме:  про сектор охорони здоров’я виконавчого апарату міської ради, про відділ освіти, молоді та спорту у новій редакції, а також Положення КУ «Центр соціальних служб» у новій редакції, статут КНП «Олевська ЦЛ» та КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» у нових редакціях, внесено зміни до Програми розвитку культури на 2021-2025 роки, зміни у назви посад та режим роботи КУ «Інклюзивно-ресурсний центр», затверджено «Програму підтримки відділу №4 (Олевськ) управління соціальної політики Коростенської РДА» на 2021-2025 роки.

45 проєктів рішень стосувались земельних питань, шість з яких не були підтримані депутатами. На сесії розглянути проєкти рішень про надання дозволу на розроблення та затвердження технічної документації і проєктів землеустрою, прийняття земельних ділянок у комунальну власність (за межами населених пунктів), укладання договорів оренди земельних ділянок комунальної власності, затвердження Актів інвентаризації водних об’єктів і гідротехнічних споруд на території Олевської ТГ та інші.

 

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту