Поліському природному заповіднику – 53 роки

12 листопада 1968 року був створений Поліський природний заповідник. 

З нагоди 53-ї річниці створення заповідника привітати колектив зі святом та відзначити кращих працівників (вперше за роки існування заповідника) завітало керівництво громади – секретар міської ради Сергій Мельник та керуючий справами виконавчого комітету Володимир Дворецький.

Подяки та грошові нагороди від Олевської міської ради отримали: заступник директора з наукової роботи Галина Бумар, начальник Селезівського природоохоронного науково-дослідного відділення Володимир Германчук, начальник Копищенського природоохоронного науково-дослідницького відділення Іван Мороз та начальник Перганського природоохоронного науково-дослідного відділення Анатолій Молотовський.

В. о. директора Поліського природного заповідника Юрій Бруцький розповів про важливість роботи, яку щоденно здійснюють співробітники заповідника, подякував Олевській міській раді за підтримку та висловив сподівання на подальшу співпрацю. Також передав подяку міському голові Сергію Лисицькому та начальнику відділу землекористування управління містобудування, архітектури та землекористування Миколі Самченку.

По завершенню урочистої частини для гостей було організовано екскурсію по музею заповідника та по екологічній краєзнавчій стежині, де знаходяться багато цікавих об’єктів, серед яких: партизанська землянка, музей-заповідник древлянських каменів, бортництво та ін.

Довідково.

Створений  Поліський природний заповідник у 1968 р. на базі трьох лісництв: Копищенського (6935 га) і Перганського (5665 га) Олевського лісгоспзагу та, Селезнівського (7497 га) Словечанського лісгоспзагу. Загальна площа становить 20104 гектарів. Підпорядкований Державному комітету лісового господарства України. Заповідник засновано з метою збереження типових природних комплексів Полісся, охорони реліктових і ендемічних рослин і тварин та відтворення і збагачення природних лісів Полісся.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту