Дослідження якості освіти у дошкільних закладах громади (ECERS)

16 та 18 листопада на базі дошкільних закладів Олевської міської територіальної громади ЦРД №1 «Зірочка» та Жубровицькому ДНЗ №15 «Чебурашка» проходив основний етап дослідження за міжнародною шкалою EСERS (Early Childhood  Environment Rating Skale). ECERS – інструмент для оцінки якості дошкільної освіти відповідно до міжнародних стандартів. Дана методика є універсальною й застосовується у 30-ти країнах світу, незалежно від умов, особливостей освітніх систем країн.

Предметом дослідження були такі аспекти освітнього процесу: організація освітнього простору і часу, взаємодія дітей і дорослих в освітньому середовищі закладу дошкільної освіти та ін..

Основним методом оцінки якості дошкільної освіти було спостереження, що проводилося відповідно підготовленими експертами.

Використання ECERS-3 дасть змогу педагогам побачити сильні і слабкі сторони, можливості та ризики в освітньому процесі закладу дошкільної освіти.

Інформування про результати дослідження буде здійснено шляхом оприлюднення аналітичного звіту та електронних посібників на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України, веб-сайтах УІРО (інститут розвитку освіти) та інших зацікавлених організацій.

Відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року №471 Міністерство освіти і науки України спільно з Державною установою «Український інститут  розвитку освіти», Командою підтримки реформ МОН, Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» та за підтримки представництва ЮНІСЕФ в Україні було заплановано на 2020-2021 н.р. провести оцінювання освітньої роботи дошкільних закладів.

Інформація підготовлена відділом освіти, молоді та спорту

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту