Про вакцинацію та дистанційне навчання у школах громади

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту Олевської міської ради станом на 23 листопада у загальноосвітніх навчальних закладах (школах)  Олевської ТГ із 1015 працівників ( в тому числі технічний персонал) отримали дві дози вакцини 964, однією дозою провакцинувалися 33, відмовилися від вакцинації 8 працівників, ще 7 планують вакцинуватися.

Нагадуємо, що згідно Постанови Кабміну у «червоній зоні» можуть працювати лише ті заклади освіти, де 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат, тобто провакциновані 2 дозами.

Станом на сьогодні, в Олевській громаді у звичайному режимі працюють всі школи, на дистанційному навчанні залишились лише Олевська ЗОШ №2, Замисловицька та Копищенська. З понеділка, 29 листопада, планують відкрити для навчання Копищенську та Замисловицьку школи. Днями працівники цих закладів, які вакциновані лише однією дозою, отримають щеплення вдруге. Щодо Олевської ЗОШ №2, то її ситуацію поки складно прогнозувати. Відомо, що 38 працівників щеплені двома дозами, 9 отримали лише 1-у дозу вакцинації, один – планує вакцинуватись, ще один – відмовився.

Чому одні заклади освіти почали працювати раніше, а інші пізніше? Справа в тому, що у всіх різна дата вакцинації, а між першою і другою дозами щеплення має пройти, за рекомендаціями МОЗу, не менше 21 дня. Хтось тягнув до останнього і зробив щеплення лише ось, а в інших школах, наприклад Новоозерянському НВК та Калинівській ЗОШ, мали 100% вакцинованих ще на початку жовтня.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту