“В єдності – наша сила” – в Олевську відзначили День Соборності України

 

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка (Галичина, Буковина і Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка» – йшлося у тексті Акта Злуки.

Сьогодні, 22 січня Олевська громада разом з усією Україною відзначає 103-ю річницю Дня Соборності – день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
З цієї нагоди біля меморіалу пам’яті загиблим воїнам-учасникам АТО відбувся мітинг, в якому взяло участь керівництво громади на чолі з міським головою Сергієм Лисицьким, члени ГО «Спілка воїнів-учасників антитерористичної операції», заступниця голови Коростенської РДА Лариса Хоречко, працівники відділів та установ міської ради. Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості прийшли на захід, урочисто тримаючи прапор.
«…Я хочу всіх закликати бути непохитними в боротьбі за незалежність та єдність нашої країни, побажати нашим бійцям, що на сході, витримки, мужності…Минулого тижня сім військовослужбовців нашої громади, які несуть службу в зоні АТО були відзначені мною подякою від міської ради, невеличкою матеріальною допомогою та продовольчими пакунками, які були зібрані працівниками міськради…», – зазначив Сергій Іванович.
На знак поваги та вдячності учасники заходу поклали квіти до меморіалу пам’яті загиблим воїнам-учасникам АТО.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту