Додаткові 4,5 мільйони гривень на медицину та нові міські програми – результати бюджетної комісії

Депутати активно готуються до  чергової 17 сесії міської ради: вивчають та обговорюють проєкти рішень. Так, 1 лютого  відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій, на якому розглянули 23 питання.

Комісія працювала у  складі трьох депутатів: Катерини Світельської, Алли Гаврилюк та Назара Ковальчука. Участь у роботі засідання взяли секретар ради Сергій Мельник, заступник міського голови Василь Ковальчук та начальник фінансового управління Катерина Горпиніч.

Розглянуто інформацію про внесення змін до міського бюджету на 2022  рік.

Для забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України 12 січня 2022 року №2 “Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’яˮ внесено зміни до бюджету міської територіальної громади. На КНП «Олевський ЦПМД» додатково виділено 1,5 мільйони гривень, а КНП «Олевська центральна лікарня» – 3 мільйони гривень. Ці кошти довелось «забрати» із запланованого придбання комунальної техніки (3 млн грн), з утримання апарату міської ради – 1 млн грн та 500 тис грн із утримання закладів культури. Також до міської ради звернулись жителі громади для отримання матеріальної допомоги. Погоджено винести на розгляд сесії надання одноразової матеріальної допомоги 6 жителям громади в сумі 10 тис грн кожному: за укладений контракт із ЗСУ – 1, на лікування – 5.

Розглянуто проєкт рішення, який стосується організації харчування учнів пільгових категорій, які проживають у IV зоні радіоактивного забруднення та встановлення вартості дітодня. Як і раніше, діти пільгових категорій (дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей, учасників бойових дій, дітей з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів), які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах, розміщених в населених пунктах, що були віднесені до IV категорії забруднення від аварії на ЧАЕС, будуть харчуватися за кошти міського бюджету. Дітей шкільного віку цих категорій в громаді 180.

Також депутати обговорили ряд нових міських програм: «Профілактика рецидивної злочинності та правопорушень на території Олевської міської територіальної громади на 2022-2025 роки», «Програма надання соціальних гарантій  фізичним особам, які надають соціальні послуги  з догляду на непрофесійній основі на 2022 рік»,  «Програма Олевської  міської територіальної громади підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2022 рік», «Програма надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування, яким у 2022-2025 роках виповнюється 18 років», «Програма біологічної безпеки та біологічного захисту населення Олевської міської територіальної громади на 2022 рік».

Всі проєкти рішень комісією були погоджені та рекомендовані до розгляду на чергову сесію, яка відбудеться  3 лютого об 11.00 год.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту