Відбулося засідання комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, дотримання законодавства та протидії корупції

1 лютого, у рамках підготовки до 17-ї сесії Олевської міської ради, відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, дотримання законодавства та протидії корупції.

Комісія зібралася у складі: Іванченка Ярослава (голова комісії), Цурської Олени та Вардецького Леоніда. Участь у засіданні взяли секретар ради Мельник Сергій та заступник міського голови Ковальчук Василь.

На розгляд депутатської комісії було внесено 6 питань.

Комісія затвердила план роботи Олевської міської ради на 2022 рік, перелік організаційно-масових заходів та графік оприлюднення проєктів рішень і проведення чергових сесій ради на 2022 рік з датами.

У зв’язку зі змінами у депутатському складі,  довелося вносити зміни у попередні рішення сесії. Депутат «Радикальної партії» Володимир Рабош написав заяву на дострокове припинення своїх повноважень. Згідно закону, його місце зайняв наступний за черговістю кандидат в депутати від відповідної партії – Віктор Шапорда. Відповідно до проєктів рішень  його закріпили за тим же Кишинським виборчим округом та внесли у склад комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій.

Окремо та детально обговорили Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости у Олевській міській територіальній громаді. Основним завданням Громадського обговорення є погодження з жителями відповідно старостинського округу кандидатури старости. Даний Порядок буде оприлюднено після затвердження на сесії ради.

У зв’язку зі змінами у освітньому законодавстві, музична школа підготувала нову редакцію статуту закладу. З даного питання доповідала директор музичної школи Тетяна Тимків. Згідно теперішнього Статуту музична школа є мистецькою школою, а не школою естетичного виховання. З нового навчального року дітей набиратимуть з 6-7 років, розроблена викладачами наскрізна програма дозволяє отримати музичну освіту і дітям з 9-10 років. Наразі школу відвідує 140 дітей, максимальна кількість 160. Фінансовий стан закладу не змінюється.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту