Дистанційне навчання продовжено до 18 лютого – рішення комісії ТЕБ і НС

Дистанційну форму навчання учнів 1-11 класів, професійного ліцею, вихованців музичної школи, позакласних гуртків ЦДЮТ, ДЮСШ, роботу фітнес-центрів, спортивних залів,  шкіл іноземних мов та призупинення роботи дитячих садочків продовжено ще на тиждень, до 18 лютого.

Дане рішення було прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Олевської міської територіальної громади, яке відбулось 11 лютого під головуванням міського голови Сергія Лисицького. Ситуація із захворюваністю не дозволяє ухвалити інше рішення, адже рівень хворих у громаді поки не знижується.

«Станом на сьогодні в лікарні 62 пацієнтів із підтвердженим ковідом, 12 – з підозрою, із цих 62 людей – 15 це діти… Вікова категорія – 69, 73, 85 років, в основному люди старшого віку, є одна людина, якій 49 років. На кисневій підтримці знаходиться 18 людей. В реанімаційному відділенні в середньо-важкому стані перебуває 5 пацієнтів із підтвердженою коронавірусною хворобою. За останню добу померлих не має. Киснем лікарня забезпечена, медикаментами також…», – проінформувала заступниця головного лікаря Олевської лікарні Жанна Павлюк. «Якщо буде зайнято більше 65% ліжок із киснем, то нас можуть перевести у “ковідну” лікарню і нам заборонять, на певний час, працювати по іншим пакетам надання медичної допомоги (ред. це вплине на фінансування лікарні Національною службою здоров’я України). Тому нам треба втримати ситуацію», – додала вона.

Сімейний лікар, координатор з питань терапії та сімейної медицини КНП “Олевський ЦПМД” Марина Власенко зазначила, що станом на 10.02.2022 р. на амбулаторному лікуванні знаходиться 443 людини (станом на 3 лютого було 334 хворих) на COVID-19. За останній тиждень підтверджено 91 випадок методом ПЛР-тестування, 88 методом швидких тестів. Хворіють на коронавірус 92 дітей: від 0 до 6 років  42, від 7 до 15 років  30.

Заступник міського голови Юрій Данюк розповів, що до нього звертаються батьки з проханням відкрити хоча б садочки, адже ні з ким залишити дітей, однак, враховуючи ситуацію, комісія залишила рішення без змін.

Начальник Олевського управління Головного управління Держпродспоживслужби Людмила Козловець зазначила, що фахівцями управління проведено 35 комісійних обстежень об’єктів, за результатами яких складено 4  протоколи про адміністративні правопорушення.

У зв’язку зі спалахом захворювання на вірус поліомієліту в Україні (зафіксовані в Рівненській та Закарпатській областях) комісія розглянула питання про забезпечення вакцинації дітей громади віком від 6 місяців до 6 років від даної хвороби, відповідно до наказу МОЗ.

Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання, яке викликається поліовірусом. Поширюється від людини до людини через фекалії та слину, особливо через заражену їжу та воду. Вірус проникає в організм через рот, потрапляє в кров і вражає нервову систему, часто викликає довічний параліч.

Найбільш вразливими до цієї хвороби є діти віком до п’яти років.

Виявляється, що в Олевській ТГ є 172 дитини, які не мають даного щеплення. Вакцинація від поліомієліту входить до “Календаря профілактичних щеплень” рекомендованому МОЗ України, введення вакцини здійснюється в 3, 4, 5, 6 місяців та є безкоштовною. За словами сімейного лікаря Марини Власенко, батьки 70 дітей відмовляються робити вакцинацію, інші поступово роблять щеплення. Отож, було вирішено провести роз’яснювальну роботу та прийняти рішення на місцевому рівні, щоб змінити ситуацію.

Протокол позачергового засідання комісії з ТЕБ і НС від 11 лютого

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту