8 травня в Україні – День пам’яті та примирення

Цьогоріч, 8 травня, Україна разом з усім цивілізованим світом відзначає 77-річницю завершення ІІ Світової війни – День пам’яті та примирення. Для усіх – це день скорботи, вшанування та спомину жертв цієї страшної війни, нагадування, що наше основне завдання – ніколи більше не допустити повторення цієї трагедії.

24 лютого 2022 року, росія вкотре довела, що вважати її частиною цивілізованого світу було помилкою, помилкою, за яку зараз мільйони громадян України платять страшну, криваву ціну.

Сьогодні, для нас ця війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас.

Пам’ятаємо, боремося, перемагаємо!

Слава Україні!
 
Довідково.
Вперше в Україні День пам’яті та примирення відбувся 8 травня 2015 року. Вшанування загиблих в часи Другої світової війни відбулося за наказом президента України від 24 березня 2015 року та Закону України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років”.
Головна мета цього дня – гідно вшанувати пам’ять українських воїнів, які зробили свій героїчний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції, та висловити повагу всім тим, хто боровся проти нацизму.
За різними даними в Україні під час Другої світової війни загинуло понад 10 мільйонів людей. Українці воювали на боці Об’єднаних Націй в арміях різних країн (Великої Британії, Польщі, Канади, США, Франції тощо). Також в самій Україні існував свій національно-визвольний рух (УПА).
Офіційне гасло 8 травня – “1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо“. А символом Дня пам’яті та примирення від 2014 року є квітка мак. Її вибрали невипадково, адже її графічне зображення – це своєрідна алюзія. З одного боку мак – ніжна польова квітка. З іншого – вона схожа на кривавий слід, який залишають кулі на тілі людини.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту