День вишиванки

У 2006-му році в Україні запровадили особливе свято, що носить символічний характер – День вишиванки. З роками традиція стала популярною на всій території України, а дата її відзначення завжди припадає на третій четвер травня.

Вишиванка – це не тільки частина гардеробу нашого народу, що передавалась нащадкам та служила оберегом для його власника. Сьогодні, як і колись, вишита сорочка є надважливою річчю для кожного українця. В минулому вишиванка була підставою для переслідування, цькування, вона рятувала в голодомор (її обмінювали на хліб), її закопували в землю, аби зберегти для майбутніх поколінь, бо вважалась найдорожчим предметом в родині.

Особливе значення День вишиванки має саме 2022 року – в час, коли росія розпочала повномасштабну війну проти України, саме вона є сучасною зброєю проти ворога. Одягнена вишиванка 19 травня стала символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ. Вона несе в собі українську нескореність, свободу, солідарність з українцями іноземців, які цього дня також одягають вишиті сорочки, аби висловити свою підтримку, що вони на українській стороні в протистоянні з РФ.

Сподіваємося зовсім скоро закінчиться війна і українці зможуть вбратися у святкові вишиванки і відсвяткувати таку довгоочікувану ПЕРЕМОГУ!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Більше фото та відео https://www.facebook.com/OlevskTG 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту