ТОВ «Житомиргаз Збут» повернув клієнтам майже пів мільйона грн переплат

Станом на 8 липня 2022 року ТОВ «Житомиргаз Збут», що працює під брендом ТВІЙ ГАЗЗБУТ, повернуло клієнтам – побутовим споживачам 490 тисяч гривень переплат та помилково сплачених у травні коштів за спожитий природний газ.

У ТОВ «Житомиргаз Збут» наголошують, що повернення переплат триває  та просять  клієнтів набратися терпіння. Адже воєнний стан та дії ГК «Нафтогаз України» уповільнюють процес повернення коштів.

Зміна постачальника для побутових споживачів ТОВ «Житомиргаз Збут» відбулась у червні, хоча офіційна дата зміни постачальника на інформаційній платформі Оператора ГТС України зазначена 01.05.2022 р. В умовах відсутності комунікації зі споживачами з боку нового постачальника, ТОВ «ГК «Нафтогаз України», частина клієнтів перерахувала оплату за травень на рахунки попереднього постачальника. 

«Нам офіційно стало відомо про переведення наших клієнтів до «постачальника останньої надії» лише в червні. Коли ми дізнались з інформаційної платформи ТОВ «Оператор ГТС України» про зміну постачальника, почали інформувати про це наших споживачів», – зазначив директор ТОВ «Житомиргаз Збут» Олена Благодарська.

Автоматично перевести переплату з особового рахунку у ТОВ «Житомиргаз Збут» на особовий рахунок клієнта у ТОВ «ГК «Нафтогаз України» неможливо, оскільки це різні юридичні особи. Наразі відсутній погоджений сторонами механізм автоматичного переведення коштів з особових рахунків споживачів однієї компанії на особові рахунки споживачів іншої, оскільки з ТОВ «ГК «Нафтогаз України» не досягнуто згоди з даного питання.

«Якщо споживач має переплату або сплатив за газ помилково, він може надіслати нам заяву на повернення коштів», – додала Олена Благодарська. 

Нагадаємо, наприкінці квітня цього року Кабінет Міністрів запровадив механізм спеціальних обовʼязків із постачання газу населенню, умови якого не зміг виконати жоден великий постачальник в Україні. Через це нові договори на закупівлю газу для населення з ГК «Нафтогаз Трейдинг» не уклала переважна більшість постачальників. В результаті цього понад 90% побутових споживачів України опинилися на обслуговуванні «постачальника останньої надії», функції якого виконує ТОВ «ГК «Нафтогаз України».

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту