До уваги жителів Коростенського району!

На території України зафіксовано випадки, коли невідомі особи телефонують родичам військовослужбовців та сповіщають про загибель сина/чоловіка під час ведення бойових дій або кажуть, що він потрапив у полон.

Закликаємо вас ретельніше перевіряти інформацію, яка надходить з невідомих та неофіційних джерел. 

Ворог веде в Україні активну інформаційну та психологічну війну, метою якої є зламати та залякати українців, посіяти у їх серцях страх й зневіру. Змусити панікувати й втручатися у роботу відповідних державних служб, намагаючись розшукати інформацію про своїх рідних.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Наказом Міністерства оборони України передбачено, що у випадку загибелі військового командир військової частини того ж дня повідомляє про це військового комісара за місцем проживання сім’ї. Також формується офіційне письмове сповіщення про загибель, яке надсилається до місцевого РТЦК та СП (військкомату). Відправляти цей документ безпосередньо сім’ї загиблого заборонено. І саме військкомат на підставі отриманого сповіщення зобов’язаний повідомити сім’ї або близьким родичам військового про його смерть.

Додатково державою було розроблено чіткий механізм – «Дорожня карта дії родини», на випадок якщо член родини, який зарахований до лав ЗСУ (у тому числі – ТРО), правоохоронних органів, пропав безвісти, потрапив у полон або загинув.

Ознайомитися з «картою дій» можна за посиланням: https://drive.google.com/…/1U07uOw…/view

Будьте пильні та тримайте інформаційний фронт!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту