Як жителям Житомирщини відновити паспорт під час воєнного стану?

Втрата документів у воєнний час – справа неприємна, але ця проблема цілком вирішувана. Що робити, наприклад, якщо втрачений паспорт? Відразу зауважимо: оформити новий можна незалежно від наявності чи відсутності довідки ВПО.

Спочатку подайте заяву (https://drive.google.com/file/d/1tclwxU21Ztsq7IWy-N5hCF6DdDeBFBoK/view?usp=sharing) у поліцію й отримайте підтвердження про її реєстрацію. Потім відвідайте одну з трьох установ: підрозділ ДМС, ЦНАП або Центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс».

Для оформлення нового паспорта з собою необхідно мати:

  • згадану вище заяву;
  • витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (у разі викрадення на території України);
  • квитанцію про сплату адміністративного збору або оригінал документа про звільнення від такої сплати;
  • документи про місце проживання, народження дітей, шлюб, ідентифікаційний номер тощо.

Оформити новий паспорт можна за місцем звернення особи, але лише на підконтрольній Україні території й там, де немає активних бойових дій.

Міграційна служба Житомирської області надає консультації за номерами “гарячих ліній”: (098)709-0601, (0412)42-21-12 та особистими повідомленнями на офіційній сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/udmszht.

За потреби звертайтеся на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або за номерами: +38 (096) 078-84-33 – для дзвінків з-за кордону та з ТОТ, WhatsApp/Telegram/Viber; +38 (066) 813-62-39 – на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту