Міський голова Сергій Лисицький зустрівся із батьками вихованців ЦРД №1 “Зірочка”

В міській раді відбулась нарада-зустріч з батьками вихованців Центру розвитку дитини «Зірочка».

З батьками та керівниками навчальних закладів спілкувалися міський голова Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк, начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко та головний спеціаліст відділу Альона Ковальчук.

Варто зазначити, що ЦРД №1 «Зірочка» не працює, так як там наразі не має укриття, тому для цих дітей міською радою організований безкоштовний підвіз до ЦРД №3 «Золотий ключик».

Але батьки все ж таки просили зробити все можливе і облаштувати укриття, так як садочок до якого дітей підвозять, територіально дал і все ж таки вони хочуть щоб їх діти відвідували саме ЦРД №1 «Зірочка».

Міський голова запевнив, що як тільки з’явиться можливість в міській нараді розглянуть всі можливості облаштувати укриття, але це буде не легко,так як садочок цей не має підвального приміщення.

Під час зустрічі також батьки вимагали переведення дошкільних закладів освіти на 9-ти годинний робочий день, аргументуючи це тим, що з таким графіком більшість батьків не мають змоги вийти на роботу.

Альона Ковальчук прокоментувала: «Наразі ми маємо керуватись питанням безпеки дітей – це головне завдання як під час навчання, так і в повсякденному житті. Якщо діти будуть спати в садочках і пролунає повітряна тривога, вихователь фізично не матиме змоги всіх сплячих дітей оперативно розбудити, одягти та відвести в укриття, на це потрібно багато часу. Саме тому у садочках скорочена тривалість робочого дня».

Розглядалось також питання відкриття чергової групи або чергового садочка на повний робочий день для працюючих батьків.

 «Наша мета – зробити все  можливе, щоб всі дітки отримували якісну освіту, але в умовах воєнного стану це може бути небезпечно. Ми вивчимо це питання і детально розглянемо його під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської міської ради, тільки тоді приймемо остаточне рішення», – зазначив Сергій Лисицький.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту