«Лікарі без кордонів» розповіли про соціальну допомогу хворим, які лікуються від туберкульозу

8 березня в Олевську відбулась робоча зустріч працівників соціальної сфери з представниками міжнародної незалежної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» (MSF – Medecins Sans Frontieres).

Метою зустрічі було проведення освітньо-інформаційної сесії для працівників соціальної сфери Олевської громади та передача досвіду соціальної допомоги хворим під час лікування туберкульозу.

«Лікарі без кордонів» розповіли про важливість включення хворих на туберкульоз, з якими працюють соціальні служби, в перелік груп ризику, а також передбачення можливої співпраці з лікарями первинної ланки.

В ході жвавого обговорення присутні обговорили міфи та факти, які відомі про туберкульоз. А також зробили акцент на зупинці стигматизації та дискримінації людей, які хворіють на туберкульоз.

Довідково. «Лікарі без кордонів» – міжнародна незалежна медична гуманітарна організація, що надає безкоштовну гуманітарну та медичну допомогу жертвам збройних конфліктів, природних катастроф, епідемій або людям, виключеним із системи охорони здоров’я. У своїй роботі організація дотримується принципів нейтральності, незалежності та неупередженості.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту