Творчість Марії Примаченко надихнула вихованців Олевського ЦДЮТ на художню виставку

Марія Примаченко… Талановита українська художниця, чиї роботи зачаровують казковою фантазією, по-дитячому своєрідним колоритом і таємничою майстерністю.

Цього року творчість Марії Оксентіївни стала однією з найбільш обговорюваних тем в Україні і в світі – від благодійних продажів картин для ЗСУ до головних тем Венеційської бієнале та інформаційних статей в The Times.

На жаль, приводом для цього стала ще одна сумна сторінка з історії війни. Під час наступу російських військ у селищі Іванків на Київщині 27 лютого 2022 року згоріла будівля історико-краєзнавчого музею, де були представлені роботи Марії Примаченко.

З нагоди роковин тієї події в Олевському Центрі дитячої та юнацької творчості відбулась художня виставка. Захід розпочав керівник закладу Артем Курбеко історією про талановиту художницю, а вихованці гуртка пісочної анімації намалювали в своїй техніці роботу перед глядачами.

У художній виставці були представлені роботи вихованців образотворчої студії «Веселка», керівником якої є Тетяна Басюк. Діти півтора місяці готували свої роботи, надихаючись творчістю Марії Примаченко. До уваги гостей були представлені не тільки написані картини, а й роботи кастомізації та дизайну одягу.

Був присутній на виставці й голова міської ради Сергій Лисицький та його заступник Юрій Данюк. Вони оцінили роботи талановитих вихованців ЦДЮТ та поспілкувалися з авторами робіт.

«Такі виставки – це ще одна можливість для молодих художників показати свої таланти. Вони допомагають стимулювати творчість та уяву дітей, розвивати їхні вміння і навички в мистецтві, що в подальшому дозволить їм гідно представляти Олевщину на всеукраїнському та міжнародному рівнях», – зазначив міський голова Сергій Лисицький.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту