Незаконне зберігання бурштину

Олевським відділом Коростенської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом незаконного зберігання бурштину та бурштин у декоративних елементах, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, у житловому будинку на території свого домоволодіння, на території Олевської громади, порушуючи вимоги чинного законодавства щодо зберігання і розпорядження дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням за ч. 1 ст. 240-1 КК України.

За даними слідства, у своєму домоволодінні в м. Олевськ Коростенського району Житомирської області протягом певного часу місцевий житель зберігав    бурштин, корисну копалину загальнодержавного значення, яке є дорогоцінним камінням органогенного утворення. Відповідно до проведеного обшуку у житловому будинку даного жителя виявлено та вилучено каміння ззовні схоже на бурштин та бурштин у декоративних елементах, які є бурштином у сировині, бурштином у декоративних елементах та пресованим бурштином загальною масою 6 933, 06 грам.

За скоєне правопорушення Кримінальний кодекс України передбачає покарання, зокрема, штраф до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів громадян (170 тис. грн), обмеження або позбавлення волі на строк від 2 до 3 років.

Коростенська окружна прокуратура

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту