Відповідальність за ухилення від призову

Одним з пріоритетних напрямів діяльності прокуратури в умовах сьогодення є діяльність у межах повноважень щодо виявлення та усунення порушень закону під час ухилення від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період в державі.

Прокуратурою вжито ряд реальних заходів щодо виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних з ухиленням від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період, притягненням осіб до відповідальності, в тому числі і кримінальної, призначенням реальної міри покарання та забезпечення виконання вироку суду.

До особи, яка підлягає призову та відмовляється виконувати правила військового обліку застосовується відповідальність згідно із законодавством України.

Протягом 2023 року прокурорами Олевського відділу Коростенської окружної прокуратури самостійно виявлено 7 укритих злочинів щодо ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період.

За результатами досудового розслідування за принципової позиції прокурорів 3 кримінальні провадження направлено до суду з обвинувальними актами.

Протягом січня поточного року виявлено 1 укритий злочин, за результатами проведеного досудового розслідування обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

За скоєне правопорушення Кримінальний кодекс України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

Олевський відділ окружної прокуратури

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту