Прозорість та підзвітність: Всі дані про громади на одній платформі: запущено сервіс Clarity Hromada

Накопичення статистичних даних, їхня систематизація, оновлення і пошук — виклик для територіальних громад. Проте саме ця інформація забезпечує прозорість роботи органів влади, допомагає ухвалювати обґрунтовані управлінські рішення, стає основою для якісної аналітики.

Нова аналітична платформа Clarity Hromada від Clarity Project дає змогу відстежувати ключові показники територіальних громад. Серед них — бюджетні витрати, економічна активність, демографія, відбудова. Сервіс постійно поповнюється інформацією з Єдиного державного порталу відкритих даних та інших офіційних джерел, що забезпечує актуальність всіх показників.

Інформація відображається у формі зручних дашбордів. Користувачі можуть фільтрувати дані за необхідними показниками, рейтенгувати та порівнювати громади між собою, дивитися історію змін показників.

Clarity Hromada стане в пригоді:

  • мешканцям, громадським активістам та журналістам — для моніторингу використання публічних коштів та виявлення корупційних схем;
  •  потенційним інвесторам — для аналізу ринку та конкурентів перед відкриттям нових підприємств;
  •  локальним бізнесам — для пошуку нових партнерів і перевірки контрагентів;
  •  органам місцевого самоврядування — для ухвалення управлінських рішень.

Скористатися сервісом можна за посиланням: https://clarity-project.info/hromada

Сервіс Clarity Hromada створено командою аналітичної платформи Clarity Project за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» і за сприяння Міністерство цифрової трансформації України.

Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

USAID Ukraine – USAID Україна

British Embassy Kyiv

Eurasia Foundation

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту