Кошти на оборону, перейменування вулиць і провулків в Олевську та інші питання сесії міської ради

Сьогодні, 11 квітня, відбулось засідання чергової сесії міської ради, де було розглянуто 45 питань.

Робота розпочалась з розгляну проєктів, що стосуються зміни складу депутатського корпусу.

Одноголосно було прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. Цього місяця було виділено 460 тисяч гривень 46 місцевим мешканцям. З них 28 осіб – наші військовослужбовці, які потребують дороговартісного лікування.

Загалом з початку 2024 року було виділено 1 мільйон  410 тисяч гривень матеріальної допомоги військовим, які потребують лікування, та членам їх сімей.

Також було прийнято рішення про внесення змін до бюджету Олевської міської територіальної громади на 2024 рік.

780 тисяч гривень виділено з міського бюджету обласному бюджету Житомирської області на будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд у Житомирській області.

2 275 129 гривень надійшли відділу освіти за рахунок субвенції на закупівлю мультимедійного обладнання для 69 класів закладів освіти громади в рамках Нової української школи. Відповідно до Постанови КМУ, ці кошти можна використати виключно на освітню галузь, згідно переліку.

Детально розглянули депутати питання перейменування вулиць в місті Олевськ. На виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської  політики в Україні і деколонізацію топонімії», відповідно до чинного Законодавства були проведені громадські слухання, де жителі вулиць могли надати свої пропозиції.

Міською радою не надавались варіанти перейменування вулиць та не приймались одноосібні рішення. На громадських слуханнях були обговорені варіанти назв, що надходили на офіційну пошту міської ради та ті, що запропонували жителі відповідних вулиць.

Найбільш обговорюваною вулицею в сесійній залі стала вул. Горького. Жителі вулиці вирішили перейменувати її на честь української поетеси Ліни Костенко. Серед присутніх в сесійній залі прозвучала думка, що називати вулиці іменами фізичних осіб можна тільки після їх смерті. Втім, існує щонайменше 14 вулиць в Україні, названі на честь Ліни Костенко в різних регіонах нашої держави: Коростишів, Покровськ, Козятин, Тростянець, Солотвино та інші.

Тож, присутні депутати вирішили підтримати бажання жителів вулиці та не змінювати пропозицію щодо перейменування вулиць без відома їх мешканців.

Після винесення питання на голосування, було прийнято рішення перейменувати:

вулицю Гагаріна на вулицю Гостомельська
вулицю та провулок Горького на вулицю та провулок Ліни Костенко
провулок Горького на провулок Ліни Костенко
вулицю Інтернаціональна на вулицю Національна
провулок Інтернаціональний на провулок Національний
вулицю Кошового Олега на вулицю Сергія Малиновського
провулок Кошового Олега на провулок Сергія Малиновського
вулицю Пушкіна на вулицю Князя Олега
вулицю Співдружності на вулицю Родинна
вулицю Чернишевського на вулицю  Олександра Власюка
вулицю Ціолковського на вулицю Небесна

Також ретельно розглянули депутати питання про надання дозволу на укладення угоди про проведення розвідувальних та видобувних робіт на ділянках бурштиноносних надр.

Мова йде про близько 9 га земель запасу за межами Сущанського старостинського округу. ТОВ «ДЕРЕВООБРОБНА ЄВРОЛІС» вже отримало від держави відповідні спецдозволи.

Проєкт рішення, прийнятий на сесії, встановлює максимальну ставку плати за використання земельної ділянки, відповідно до грошової оцінки.

Варто зазначити, що ТОВ «ДЕРЕВООБРОБНА ЄВРОЛІС» активно підтримує соціальні сфери Олевської громади, серед реалізованих проєктів – ремонт сховища в Сущанському садочку. На черзі – розчищення річки Уборть.

Серед інших питань також були розглянуті: затвердження Програми розвитку охорони здоров’я Олевської міської територіальної громади на 2024  – 2025 роки, створення молодіжного простору на базі міського Будинку культури Олевської міської ради та інші.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту